Antena 3 CNN Externe Legea care îi asigura imunitatea premierului Silvio Berlusconi, neconstituţională

Legea care îi asigura imunitatea premierului Silvio Berlusconi, neconstituţională

Legea care îi asigura imunitatea premierului Silvio Berlusconi, neconstituţională
Sursa foto: Silvio Berlusconi
07 Oct 2009   •   21:09

Curtea Constituţională italiană i-a dat o lovitură de zile mari premierului Silvio Berlusconi. Legea care îi asigura imunitatea premierului italian, cunoscută şi sub denumirea de ?legea Alfano?, a fost declarată neconstituţională. În acest fel, judecătorii italienii au dat cale liberă proceselor în care Berlusconi este acuzat de corupţie, informează The Telegraph.

Potrivit celor 15 membrii ai comisiei Curţii Constituţionale, legea care îi asigura imunitatea lui Berlusconi constituia o încălcare a dreptului la egalitate. ?Legea Alfano? a fost adoptată în urmă cu un an.

Silvio Berlusconi este acuzat că i-ar fi dat o mită de 600.000 de lire sterline avocatului britanic David Mills pentru a prezenta dovezi false în cadrul a două procese care au avut loc la începutul anilor 1990. În februarie, Mills a fost deja condamnat pentru acceptare de mită.

Numele lui Silvio Berlusconi, în vârstă de 73 de ani, a fost implicat şi într-o serie de scandaluri sexuale. Premierul a fost acuzat de mai multe femei, majoritatea dame de companie, că a oferit bani în schimbul unor servicii sexuale. În plus, au apărut mai multe poze de aşa-zisele orgii ale premierului. În fotografii, apăreau mai mulţi bărbaţi în pielea goală şi femei îmbrăcate sumar.

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close