Antena 3 CNN Externe Liber la copiii cu trei părinţi

Liber la copiii cu trei părinţi

Liber la copiii cu trei părinţi
25 Feb 2015   •   11:49

Marea Britanie devine prima ţară care legalizează tehnica conceperii unui copil cu "trei-părinţi" despre care medicii spun că poate preveni boli incurabile moştenite, iar criticii se tem că va duce la aşa-numiţii 'copii programaţi genetic' ('designer babies'), informează Reuters, preluat de Agerpres.

După mai mult de trei ore de dezbateri, parlamentarii din Camera superioară a parlamentului au votat, marţi, schimbarea legii pentru a permite astfel de tratamentele, după votul pozitiv din Camera inferioară de la începutul acestei luni.

Tratamentul, denumit transfer mitocondrial este descris ca fertilizare in vitro cu "trei-părinţi", deoarece copiii născuţi din embrioni modificaţi genetic au ADN-ul de la mamă, de la tată şi de la un donator de sex feminin.

Acest tratament a fost conceput pentru a ajuta familiile cu boli mitocondriale, condiţie incurabilă care se transmite urmarilor pe linie maternă şi care afectează aproximativ unul la 6.500 de nou-născuţi în întreaga lume, mai scrie Reuters.

×
Subiecte în articol: copii Marea Britanie
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close