Lideri CONTROVERSAŢI s-au ascuns sub umbrela "Je Suis Charlie" şi au participat la marşul anti-terorism

de O.P.    |    12 Ian 2015   •   06:00
Lideri CONTROVERSAŢI s-au ascuns sub umbrela "Je Suis Charlie" şi au participat la marşul anti-terorism

Pentru gazdele franceze, prezenţa celor peste 50 de şefi de stat şi de guvern a însemnat luarea unor măsuri de securitate extrem de stricte.
Presa franceză a criticat însă prezenţa unor lideri controversaţi, care, în ţările lor, sunt acuzaţi că încalcă libertatea de expresie.

Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat prezenţa la Marşul pentru Solidaritate a unor şefi de stat din ţări ce încalcă dreptul la libera exprimare, drept pentru care pledau jurnaliştii de la Charlie Hebdo.

"În numele cui vin să defileze la Paris în amintirea unei reviste care a apărat mereu cea mai înaltă concepţie a libertăţii de exprimare?"

Liderii luaţi în colimator au fost cei ai Egiptului, Rusiei, Turciei, Algeriei şi Emiratelor Arabe Unite, care au venit la marş, dar ale căror ţări sunt la coada clasamentului privind libertatea presei, întocmit de Reporteri fără Frontiere.

Christophe Deloire, secretarul-general al organizaţiei, a punctat că...

"Trebuie să ne arătăm solidari cu Charlie fără să-i uităm pe toți ceilalți Charlie din întreaga lume."

În plus, ziariştii francezi şi-au exprimat nemulţumirea şi faţă de prezenţa oficialilor Ungariei, Turciei, Gabonului, unde au fost luate măsuri de îngrădire a libertăţii presei.

Salaheddine Mezouar, Ministrul de externe marocan
"Delegaţia marocană a transmis condoleanţele sincere ale Regatului Marocului, dar nu a luat parte la marşul organizat la Paris, din cauza unor caricaturi blasfematorii cu profetul Mahomed."

Deşi îşi anunţase prezenţa la Marşul Solidarităţii din Paris, ministrul de Externe marocan a decis, în ultima clipă, să nu participe, din cauza unor caricaturi blasfematorii cu profetul Mahomed.

Parteneri
x close