Antena 3 CNN Externe Olaf Scholz și Emmanuel Macron au îndemnat la încetarea imediată a focului în convorbirea cu Putin

Olaf Scholz și Emmanuel Macron au îndemnat la încetarea imediată a focului în convorbirea cu Putin

Liderii Franței și Germaniei au o nouă rundă de convorbiri telefonice cu președintele rus Vladimir Putin. Între timp, rușii se apropie de Kiev. Lupte intense au loc la periferia capitalei din Ucraina.

Olaf Scholz și Emmanuel Macron au îndemnat la încetarea imediată a focului în convorbirea cu Putin
Sursa foto: Colaj: Hepta.ro + Twitter
de Alexandra Ionescu    |    12 Mar 2022   •   16:30

Cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron l-au îndemnat pe președintele rus Vladimir Putin să ceară imediat încetarea focului în Ucraina în timpul unui apel de 75 de minute sâmbătă.

Macron și Scholz i-au făcut, de asemenea, apel la Putin „să se îndrepte către o soluție diplomatică a conflictului”, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului german Steffen Hebestreit.

El a spus că conversația face parte din eforturile internaționale în curs de a pune capăt războiului din Ucraina. Cele două părţi au convenit să nu dezvăluie alte detalii despre discuţii, a adăugat el.

Scholz a vorbit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski înainte de apelul cu Putin despre „evaluarea lui a situației actuale” și „au convenit să rămână în contact strâns”, potrivit purtătorului de cuvânt.

Acesta a declarat că discuția a făcut parte din eforturile internaționale în curs de desfășurare pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Cele două părți au convenit să nu dezvăluie alte detalii ale discuțiilor, a adăugat el.

Pe tot parcursul crizei, Macron a subliniat necesitatea de a menține deschise canalele de comunicare cu Rusia și a avut nouă conversații telefonice cu liderul de la Kremlin.

Între timp, rușii se apropie de Kiev. Lupte intense au loc la periferia capitalei, afirmă BBC. Serviciile secrete britanice spun că marea parte a forțelor rusești se află la mai puțin de 25 kilometri de centrul orașului.

Oficialii ucraineni se tem că rușii se pregătesc să lanseze un asalt pe scară largă, potrivit Mediafax.

Sirene și explozii au fost auzite în multe alte orașe din Ucraina, în timp ce trupele rusești încearcă să atingă obiective cheie.

Orașele asediate Harkov, Mariupol, Mykolaiv și Sumi au fost supuse unor bombardamente neîncetate, precum și unor temperaturi scăzute, fără energie electrică și cu puțină hrană sau apă. În Mariupol, o moschee, unde se adăposteau peste 80 de adulți și copii, a fost bombardată de forțele rusești, spun oficialii ucraineni.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Franta Germania
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close