Antena 3 CNN Externe Liderii Al Qaeda din Irak, ucişi în luptă

Liderii Al Qaeda din Irak, ucişi în luptă

Liderii Al Qaeda din Irak, ucişi în luptă
Sursa foto: premier irakian
20 Apr 2010   •   10:56

Primii doi lideri alQaeda din Irak au fost ucişi în cadrul unui atac, au anunţat oficiali, luni, subliniind că aceasta este o lovitură potenţial devastatoare, deşi analiştii cred că impactul ar putea fi minim.
Premierul Nuri al-Maliki a declarat că liderul irakian al organizaţiei teroriste, Abu Ayyub al-Masri, şi Abu Omar al-Baghdadi, şeful organizaţiei locale afiliate- Statul Islamic al Irakului, au fost găsiţi morţi într-o casă ce fusese înconjurată şi atacată de trupe.
Moartea acestora ar putea duce la un regres important al insurgenţei.
"Moartea lor este o lovitură potenţial devastatoare organizaţiei al Qaeda din Irak," declara vicepreşedintele american Joe Biden,care a adăugat că operaţiunea "demonstrează puterea de securitate mărită şi capacitatea forţelor irakiene de securitate."
El a menţionat că operaţiunea a fost condusă de forţele irakiene cu sprijinul trupelor americane, din care un soldat a fost ucis.
În acelaşi timp, comandantul american din Irak, generalul Ray Odierno, calificat morţile teroriştilor ca cea mai importantă lovitură dată al Qaeda în Irak de la începutul insurgenţei.
Cu toate acestea, analiştii avertizau să nu se pună mare accent pe operaţiune contra unei reţele ce pare a avea o ierarhie foarte importantă , ci operează prin celule independente.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: organizatie terorista Al Qaeda
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close