Antena 3 CNN Externe Liderul comunităţii islamice din Angola acuza guvernul că a distrus zeci de moschei

Liderul comunităţii islamice din Angola acuza guvernul că a distrus zeci de moschei

Liderul comunităţii islamice din Angola acuza guvernul că a distrus zeci de moschei
de M.T.    |    27 Noi 2013   •   17:49

Zeci de moschei au fost distruse în ultimele luni, fără explicaţie, în Angola, susţine liderul comunităţii islamice din această ţară, citat de Voice of America.

David Alberto Ja, preşedintele Comunităţii Islamice din Angola, a declarat unui ziar local că 60 de moschei au fost închise sau distruse, cele mai multe în apropierea capitalei Luanda.

Într-un interviu pentru Voice of America, vicepreşedintele comunităţii, David Fungula, a descris aceste evenimente drept „persecuţii religioase” şi a afirmat că nici măcar închiderea tuturor moscheilor din Angola nu-l va împiedica să se roage.

Deşi purtătorul de cuvânt al poliţiei angoleze, Aristophanes dos Santos, a afirmat că nu are cunoştinţă de vreun ordin al guvernului în această privinţă şi că musulmanii nu sunt persecutaţi, Voice of America a intrat în posesia unui document care arată altceva.

Astfel, un act guvernamental către mai mulţi oficiali cere demolarea unei moschei aflată la est de capitală, motivând decizia prin faptul că aceasta a fost construită fără autorizaţie.

De asemenea, Voice of America a prezentat un video care arată cum o moschee din oraşul Saurimo a fost complet distrusă.

„Nu există un război împotriva Islamului sau a altei religii în Angola”, a insistat Manuel Fernando, un oficial din cadrul Ministerului Culturii, potrivit Al Jazeera.

Potrivit ministerului, toate închiderile sau distrugerile au legătură cu lipsa autorizaţiilor de construcţie sau a altor documente.

„Este adevărat că unele moschei au fost distruse sau pur şi simplu închise în ultimele luni, dar cele mai multe sunt construite fără permisiunea guvernului. Două moschei autorizate din Luanda sunt în continuare deschise fără nicio problemă”, a explicat Ahmed Taher, un locuitor din provincia Uige, pentru Al Jazeera.

În Angola, doar o mică parte a celor 18 milioane de locuitori sunt musulmani, majoritatea angolezilor fiind creştini.

×
Subiecte în articol: Angola musulmani
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close