Antena 3 CNN Externe Liderul Hezbollah a apărut în public la Beirut şi a ţinut primul său discurs din 2008

Liderul Hezbollah a apărut în public la Beirut şi a ţinut primul său discurs din 2008

Liderul Hezbollah a apărut în public la Beirut şi a ţinut primul său discurs din 2008
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    18 Sep 2012   •   13:54

Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, şi-a făcut luni o rară apariţie în public în faţa a mii de susţinători la periferia de sud a Beirutului, cu ocazia unei demonstraţii împotriva filmului anti-islam produs în Statele Unite.

Este doar a cincea apariţie în public a liderului puternicei formaţiuni islamiste, care trăieşte ascuns de la sfârşitul războiului din vara anului 2006 dintre Israel şi Hezbollah, şi primul său discurs public din 2008, scrie AFP, citată de Agerpres.

Apariţia lui a provocat scene de delir în rândul mulţimii adunate pentru a denunţa filmul anti-islam, care a provocat deja proteste violente în toată lumea musulmană.

„O, Profetule! Vom muri pentru tine! Sufletul şi sângele meu sunt ale tale”, a spus Nasrallah, care a îndemnat mulţimea să repete cuvintele sale, conform Al Jazeera.

„America trebuie să înţeleagă că lansarea întregului film ar fi foarte periculoasă şi va avea repercursiuni asupra întregii lumi”, a adăugat liderul Hezbollah.

În acelaşi timp, oamenii prezenţi pe străzile din Rweiss, un cartier de la periferia Beirutului, bastion al Hezbollah, au scandat „America, marele Diavol! Israelul, duşmanul musulmanilor!”.

„Oamenii şi guvernul trebuie să pună presiune pe comunitatea internaţională pentru a emite legi care să incrimineze insultele aduse tutror religiilor. Lumea nu înţelege amploarea umilirii noastre, dar trebuie să înţeleagă pe deplin legătura dintre noi şi Profetul nostru”, a mai precizat Nasrallah.

×
Subiecte în articol: Hezbollah Beirut Liban demonstratie
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close