Antena 3 CNN Externe Limbajul pe care niciun BĂRBAT nu îl poate înţelege. Vezi cum comunică în secret femeile

Limbajul pe care niciun BĂRBAT nu îl poate înţelege. Vezi cum comunică în secret femeile

Limbajul pe care niciun BĂRBAT nu îl poate înţelege. Vezi cum comunică în secret femeile
Sursa foto: Foto: The Guardian
de O.P.    |    04 Noi 2011   •   13:32

Cu 10 ani în urmă, Lisa See o autoare americană, a mers în China pentru a se documenta despre procedeul extrem de dureros prin care trec chinezoaicele: legarea picioarelor (tinerelor li se leagă tălpile în nişte pânze, pentru a împiedica creşterea piciorului. Acest procedeu datează încă din Antichitate).

Însă pe lângă aceasta a descoperit un limbaj, care la început i s-a părut foarte ciudat, dar pe care numai femeile îl foloseau şi îl înţelegeau. Era de fapt vorba de un cod secret pe care chinezoaicele îl utilizau atunci când voiau să comunice sau să îşi povestească anumite lucruri pe care nu trebuiau să le cunoască bărbaţii.

Limbajul se numeşte Nushu şi a apărut în provincia chineză Hunan. Această scriere datează din timpuri foarte îndepărtate şi era utilizat de tinerele care erau izolate de societate.

După "legarea" picioarelor (care se făcea la vârsta de 6 ani), tinerele erau închise în casa părintească, iar mai apoi în casa soţului şi nu li se mai permitea să discute cu nimeni. Astfel, pentru că doreau să îşi spună chinurile prin care trec, fetele au pus la punct o scriere codificată, pe care bărbaţii nu o puteau înţelege.

Prin Nushu se puneau bazele unei relaţii de prietenie care dura în timp.În curând totul despre acest limbaj secret va fi prezentat într-un film: “Snow Flower and the Secret Fan”, scrie The Guardian.





 



×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close