Antena 3 CNN Externe Listă cu cercetători ruşi care ajută Iranul să fabrice bomba atomică, trimisă de Netanyahu lui Medvedev

Listă cu cercetători ruşi care ajută Iranul să fabrice bomba atomică, trimisă de Netanyahu lui Medvedev

Listă cu cercetători ruşi care ajută Iranul să fabrice bomba atomică, trimisă de Netanyahu lui Medvedev
Sursa foto: bomba
04 Oct 2009   •   21:52

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a transmis Kremlinului o listă cu numele oamenilor de ştiinţă despre care se crede că ar ajuta Iranul să fabrice arme nucleare. Se pare că lista a fost înmânată cu ocazia unei vizite secrete pe care acesta a făcut-o la Moscova luna trecută. El a fost însoţit de consilierul pe probleme de apărare naţională Uzi Arad şi a zburat la bordul unui avion particular.

Cabinetul israelian susţine că la momentul respectiv premierul ar fi vizitat o unitate militară secretă. Mai târziu a ieşit la iveală faptul că Netanyahu a avut chiar o serie de discuţii cu omologul său rus, Vladimir Putin , şi cu preşedintele Dmitri Medvedev.

?Am auyit că Netanyahu a venit cu o listă şi dovezi concrete care arată că există ruşi care îi ajută pe iranieni să contruiască bomba atomică?, a declarat săptămâna trecută o sursă apropiată ministrului apărării, citată de timesonline.co.uk.

Surse israeliene au precizat că a fost vorba de o întâlnire scurtă, dar tensionată. Oficiali americani au declarat că primele informaţii cu privire la experţi ruşi care acţionează în Iran fără a deţine o aprobare oficială au fost menţionate într-un raport emis cu mai mult de un an în urmă de Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică.

?A existat ajutor rusesc. Nu este vorba de guvern, ci de persoane particulare, cel puţin una, care au ajutat iranul în activităţile sale nucleare şi acesta e un lucru îngrijorător?, a declarat David Albright, preşedinte al Institutului pentru Ştiinţă şi Securitate Internaţională.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia bomba atomica
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close