Antena 3 CNN Externe LISTA PASAGERILOR nu a fost făcută încă publică. Iata CINE se mai află printre victime

LISTA PASAGERILOR nu a fost făcută încă publică. Iata CINE se mai află printre victime

LISTA PASAGERILOR nu a fost făcută încă publică. Iata CINE se mai află printre victime
de O.P.    |    25 Mar 2015   •   08:58

UPDATE:  Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a anunţat marţi că printre victimele accidentului aviatic produs în sudul Franţei se află probabil, "din nefericire", mai mulţi cetăţeni britanici, relatează BBC News Online.

Un pasager, se numeşte Marina Bandres Lopez-Belio - cetăţean britanic originar din Jaca, Spania -, potrivit primarului oraşului său natal. Primarul Victor Barrio a declarat că ea zbura împreună cu fiul ei, Julian. Bandres fusese în Spania pentru a participa la funeraliile unei rude, a precizat primarul, adăugând că nu ştie dacă soţul ei se afla în avion împreună cu ea.

The Manchester Evening News a anunţat că femeia locuia în zona Fallowfield din Manchester and Rochdale de când se mutase în Marea Britanie.

Informaţia nu a fost confirmată de Ministerul de Externe, dar Hammond a declarat că, "pe baza unor informaţii disponibile", este probabil ca printre victime să se numere cetăţeni britanici. El a adăugat că nu va specula asupra numărului lor. "Lucrăm îndeaproape cu autorităţile franceze, germane şi spaniole şi compania aeriană pentru a stabili faptele", a explicat el.

--------------

Lista oficială a pasagerilor din aeronava prăbuşită nu a fost făcută publică, dar până acum se ştie că Germania a pierdut 67 de oameni, între care 16 elevi de liceu, colegi de clasă.

Se întorceau de la un schimb de experienţă cu o şcoală din Spania, care este, acum, în doliu pentru pierderea lor.

Au mai pierit şi 45 de spanioli, iar printre victime se numără şi cetăţeni din Belgia, Olanda, Danemarca, Turcia şi chiar Australia şi Kazahstan.

În Germania şi în Spania zeci de oameni în lacrimi primesc vestea cea mai neagră cu putinţă: toţi cei dragi sunt morţi. Cu doar o oră mai devreme, unii îşi conduseseră rudele sau prietenii la aeroportul din Barcelona.

Cei mai mulţi pasageri erau din Germania. Dintre cele 67 de victime, 16 adolescenţi erau colegi de clasă, într-un  liceu dintr-un orăşel din nord-vestul Germaniei. Fuseseră, timp de o săptămână, oaspeţii unei şcoli din Barcelona, în cadrul unui program de schimburi şcolare.

"Haltern este un oraş mic. Mulţi ne cunoaştem între noi, aici, la Haltern. Iar ce s-a petrecut este de neînchipuit. Am venit cu copiii mei să-mi exprim sprijinul".

Catastrofa a răpit şi vieţile unor cântăreţi germani care tocmai primiseră aplauze, pe o scenă renumită din Barcelona, ca invitaţi într-un spectacol cu o operă de Wagner. Baritonul era originar din Kazahstan, iar soprana călătorea împreună cu soţul şi copilul său abia născut. Opera din Barcelona va păstra, acum, un moment de reculegere în memoria lor.

"Cel mai important, acum, este să fim, cu gândul, alături de cei care au pierdut, astăzi, oameni dragi".

Printre victime s-ar fi putut afla şi un român, fotbalistul Alin Vigariu, fost jucător de prima ligă, legitimat acum la o echipă din Suedia.
După un stagiu de pregătire în Catalonia, fotbaliştii urmau să se îmbarce în avionul care nu a mai ajuns la destinaţie. Au renunţat în ultimul moment deoarece escala din Dusseldorf ar fi fost prea lungă, aşa că şi-au reprogramat alte trei zboruri, prin Zurich şi Munchen. A fost decizia care le-a salvat viaţa jucătorilor de fotbal.

×
Subiecte în articol: tragedie aviatica
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close