Antena 3 CNN Externe Secretarul american al Apărării: Rusia a făcut "o serie de pași greșiți" în invadarea Ucrainei

Secretarul american al Apărării: Rusia a făcut "o serie de pași greșiți" în invadarea Ucrainei

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat vineri că SUA au "văzut o serie de pași greșiți" din partea Rusiei în invadarea Ucrainei.

Secretarul american al Apărării: Rusia a făcut "o serie de pași greșiți" în invadarea Ucrainei
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    18 Mar 2022   •   23:38

Austin a făcut o evaluare a trupelor rusești, într-un interviu la CNN. Acesta a declarat că rușii "s-au luptat cu logistica" și că nu a văzut dovezi de "bună utilizare a informațiilor tactice" și nici de "relaționare a capacității aeriene cu cea terestră".

"Există o serie de lucruri pe care ne-am fi așteptat să le fi văzut și pe care pur și simplu nu le-am văzut. ... Multe dintre presupunerile lor nu s-au dovedit a fi adevărate în momentul în care au intrat în această luptă", a spus el.

Război în Ucraina | Lupte cu tancuri și mitraliere în Mariupol. Toată lumea se ascunde în buncăre | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

De când a început invazia în Ucraina, trupele rusești au bombardat și distrus părți mari din orașe, inclusiv Mariupol și Harkov, dar Ucraina a reușit să împiedice Rusia să cucerească mari porțiuni din țară, inclusiv capitala Kiev.

"Cred că (Rusia) și-a imaginat că se va mișca rapid și va cuceri foarte repede capitala, nu a reușit să facă acest lucru", a declarat șeful Pentagonului.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close