Antena 3 CNN Externe Londra: scandal experţi-guvern pe tema politicii pentru marijuana

Londra: scandal experţi-guvern pe tema politicii pentru marijuana

Londra: scandal experţi-guvern pe tema politicii pentru marijuana
Sursa foto: marijuana
02 Noi 2009   •   16:05

Doi noi consilieri pe probleme de droguri pentru guvernul britanic au demisionat pe fondul dezbaterilor tot mai aprinse legate de politica ţării pentru marijuana.
Demisia chimistului Les King şi a lui Marion Walker din Consiliul de consilieri pentru folosirea greşită a drogurilor vine după ce preşedintele grupului David Nutt a fost forţat să demisioneze după ce a criticat decizia guvernului de a întări restricţiile contra marijuanei.
King a avertizat că grupul, ce a consiliat guvernul timp de patru decenii, ar putea să se destrame.
"I se cere să aprobe o poziţie predeterminată," declara acesta, explicând că miniştrii fac presiune asupra cercetătorilor pentru a lua deciziii în materie din motive politice.
"Dacă demisionează mai mulţi membri, comitetul nu va mai putea funcţiona," arăta King .

Dezbaterea are la centru decizia guvernului de a reclasifica oficial marijuana ca fiind un drog mai periculos. Anterior marijuana era considerat de "Clasă C" , a cărei posesie putea aduce o închisoare de până la doi ani.

Acum guvernul a trecut drogul în "Clasa B," alături de amfetamine, ca substanţe ce pot aduce cinci ani în închisoare. Cocaina şi Ecstasy, sunt din "Clasa A" şi aduc o senţinţă de şapte ani.

Iniţiativa nu a avut susţinerea lui Nutt şi a consiliului. Profesorul a arfumentat că droguri precum marijuana şi Ecstasy sunt mult mai puţin periculoase decât alcoolul, iar restricţiile ar trebui să fie proporţionale cu daunele posibile.
Ministerul de Interne de la Londra a respins sfatul său, a calificat dovezile sale ştiinţifice ca fiind nesigure şi a susţinut că trebuie să fie trimis un mesaj clar către utilizatorii de marijuana că posesia drogului este o infracţiune serioasă.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: consum de droguri marijuana
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close