Antena 3 CNN Externe Loteria din Canada foloseşte Castelul Corvinilor pentru a-şi face reclamă, fără să fi informat administraţia clădirii

Loteria din Canada foloseşte Castelul Corvinilor pentru a-şi face reclamă, fără să fi informat administraţia clădirii

Loteria din Canada foloseşte Castelul Corvinilor pentru a-şi face reclamă, fără să fi informat administraţia clădirii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Aug 2014   •   21:25

Castelul Corvinilor din Hunedoara este folosit ca reclamă de o loterie canadiană. Şi asta fără ca administraţia monumentului istoric să fi fost informată.

Canadienii îşi fac publicitate în timp ce autorităţile hunedorene se chinuie de ani de zile să restaureze castelul şi nu au bani pentru asta. Mai mult, primăria Hunedoara a înregistrat la OSIM imaginea şi numele monumentului, drept urmare oricine vrea să le folosească trebuie să primească întâi acceptul proprietarului.

Loteria din Canada, care foloseşte imagini cu diferite monumente istorice din lume pentru a-şi face publicitate, a ales de data aceasta Castelul Corvinilor, fosta reşedinţă a lui Iancu de Hunedoara. Loteria sugerează că poţi câştiga asemenea proprietăţi dacă joci un bilet şi plăteşti doar cinci dolari canadieni. Autorităţile locale spun că de acum înainte numele castelului va fi mai greu de folosit.

Administraţia castelului nu a fost informată de intenţia loteriei canadiene de a-şi face reclamă folosind imaginea castelului Corvinilor.

De-a lungul vremii, în castel s-au filmat numeroase producţii cinematografice cu actori celebri de la Hollywood, dar şi reclame mai puţin inspirate, inclusiv la hârtie igienică.

Castelul Corvinilor se află printre primele 20 cele mai frumoase construcţii din lume, potrivit boredpanda.com. Clasamentul a fost realizat cu voturile a sute de mii de internauţi care au apreciat atât arhitectura, cât şi legendele legate de monumentul istoric de pe Cerna.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close