Antena 3 CNN Externe Lovitură GREA pentru armata americană. Un elicopter Black Hawk s-a prăbuşit în mare. 11 militari sunt consideraţi morţi

Lovitură GREA pentru armata americană. Un elicopter Black Hawk s-a prăbuşit în mare. 11 militari sunt consideraţi morţi

Lovitură GREA pentru armata americană. Un elicopter Black Hawk s-a prăbuşit în mare. 11 militari sunt consideraţi morţi
de O.P.    |    12 Mar 2015   •   07:09

Armata americană a suferit o grea pierdere, nu pe vreun câmp de luptă, ci acasă. 11 militari sunt consideraţi morţi după ce un elicopter Black Hawk s-a prăbuşit în mare, în timpul unei misiuni de antrenament, pe o ceaţă foarte deasă. Preşedintele Barack Obama şi alţi demnitari au transmis condoleanţe familiilor îndoliate.

Accidentul s-a produs în largul coastei Floridei, când elicopterul se afla într-o misiune de antrenament pentru operaţiuni speciale. La bord se aflau şapte puşcaşi marini, dintr-o unitate de elită, şi un echipaj de patru militari ai Gărzii Naţionale din Louisiana. Piloţii erau veterani experimentaţi care aveau la activ stagii de luptă în Irak şi misiuni umanitare după uraganele din Golful Mexic.

Cauza prăbuşirii nu este, deocamdată, cunoscută, dar ceaţa era atât de densă încât un alt Black Hawk, implicat în aceeaşi misiune, a primit ordinul să revină la bază.

Marea a adus la ţărm câteva fragmente din epava elicopterului şi, din păcate, şi rămăşiţe omeneşti. Oficial, până la găsirea corpurilor, militarii sunt consideraţi doar dispăruţi, dar Pentagonul recunoaşte că nu mai sunt speranţe să fie găsiţi în viaţă.

Tragedia le reaminteşte americanilor că militarii îşi riscă viaţa la tot pasul, nu doar în teatrele de război ci şi în misiunile de instrucţie de acasă.

×
Subiecte în articol: armata americana
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close