Antena 3 CNN Externe Lovitură TERIBILĂ pentru Vladimir Putin. “Din birourile Kremlinului se ordonă CRIME”. Ce face preşedintele Rusiei pentru a rămâne la putere

Lovitură TERIBILĂ pentru Vladimir Putin. “Din birourile Kremlinului se ordonă CRIME”. Ce face preşedintele Rusiei pentru a rămâne la putere

Lovitură TERIBILĂ pentru Vladimir Putin. “Din birourile Kremlinului se ordonă CRIME”. Ce face preşedintele Rusiei pentru a rămâne la putere
de O.P.    |    28 Ian 2015   •   07:26

Moartea lui Alexandr Litvinenko, fostul ofiţer KGB otrăvit la Londra în urmă cu nouă ani, revine în centrul atenţiei.


Justiţia britanică a început audierile publice. În prima zi, în faţa magistraţilor s-a citit un mesaj scris de Litvinenko pe patul de moarte, în care îl acuza direct pe Vladimir Putin că i-ar fi ordonat asasinarea.




Alexandr Litvinenko, spionul KGB devenit un critic al Kremlinului, a murit în noiembrie 2006, otrăvit cu poloniu radioactiv. Anchetatorii cred că otrava îi fusese administrată de un fost coleg din KGB şi un alt cetăţean rus, cu care s-a întîlnit într-un hotel londonez. După nouă ani şi o îndelungată bătălie juridică, văduva lui Litvinenko a obţinut deschiderea anchetei de la care aşteaptă elucidarea definitivă a cazului.


Când a aflat că nu mai avea mult de trăit, Litvinenko nu a avut nicio îndoială că era victima preşedintelui Vladimir Putin, căruia i-a adresat un mesaj acuzator de pe patul de moarte.


Potrivit avocaţilor, Litvinenko a primit, în 1997, ordinul să ucidă un om de afaceri, adversar al Kremlinului. A refuzat şi a fost chemat în faţa lui Vladimir Putin, abia numit şef al serviciului secret. Avocaţii susţin că Putin însuşi se foloseşte de crime pentru a rămâne la putere.


Un sector semnificativ al criminalităţii organizate din Rusia este organizat direct din birourile Kremlinului. Rusia lui Vladimir Putin este un stat mafiot.


Prima zi de audieri a dezvăluit şi un alt fapt tulburător: Litvinenko nu a fost otrăvit o singură dată ci de două ori, cu acelaşi element radioactiv. Cei doi suspecţi vor fi audiaţi printr-o legătură video, deoarece Moscova refuză extrădarea lor.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin KGB
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close