Antena 3 CNN Externe MAE, atenționare de călătorie. Românii trebuie să evite să meargă în această țară. E pericol de inundații

MAE, atenționare de călătorie. Românii trebuie să evite să meargă în această țară. E pericol de inundații

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că, în perioada 20-22 decembrie 2019, întreaga Peninsulă Iberică va fi afectată de un sistem atmosferic extrem de puternic, cu ploi torenţiale, iar vântul va sufla în rafale de până la 120 km/oră.

MAE, atenționare de călătorie. Românii trebuie să evite să meargă în această țară. E pericol de inundații
21 Dec 2019   •   08:57

Potrivit unui comunicat al MAE, pe alocuri, cantitatea de apă acumulată în urma ploilor va putea duce la inundaţii.

MAE recomandă cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul Regatului Spaniei să se informeze în permanenţă asupra condiţiilor atmosferice şi să respecte întocmai indicaţiile autorităţilor locale.

De asemenea, se recomandă consultarea site-urilor oficiale ale companiilor de transport cu privire la orarul trenurilor şi al zborurilor, întrucât acestea ar putea fi afectate de condiţiile atmosferice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Secţiei Consulare a Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004. Apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Secţiei Consulare a Ambasadei României la Madrid: +34649656032.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://madrid.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: MAE
Parteneri
x close