Antena 3 CNN Externe MAE, către românii din Coasta de Fildeş: Părăsiţi ţara! Există pericolul izbucnirii unui război civil

MAE, către românii din Coasta de Fildeş: Părăsiţi ţara! Există pericolul izbucnirii unui război civil

MAE, către românii din Coasta de Fildeş: Părăsiţi ţara! Există pericolul izbucnirii unui război civil
Sursa foto: Foto: defenceweb.co.za
12 Ian 2011   •   14:39

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul Coastei de Fildeş "să părăsească neîntârziat această ţară", întrucât există pericolul "izbucnirii iminente a unui război civil".

"Situaţia de criză internă a apărut în urma unui conflict politic de anvergură între protagonişti ai celui de-al doilea tur de scrutin care a avut loc în data de 28 noiembrie 2010, fiecare dintre competitori proclamându-se învingător", se arată într-un comunicat al MAE.

Avertismentul este lansat în condiţiile în care România nu are misiune diplomatică sau oficiu consular de carieră în Coasta de Fildeş.

"În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, românii pot solicita, în caz de necesitate, eliberarea unui titlu de călătorie de urgenţă (Emergency Travel Document), în vederea întoarcerii în ţară, de către misiunile diplomatice ale ţărilor membre ale Uniunii Europene, care au o ambasadă sau un consulat general de carieră în Coasta de Fildeş", precizează MAE.

Oficialii Ministerului român al Afacerilor Externe mai subliniază faptul că cetăţenii care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc "îşi asumă răspunderea integrală pentru faptele lor", iar ignorarea avertismentelor publice "va conduce la suportarea integrală a consecinţelor unor astfel de călătorii".


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close