MAE: Cei 6 români care se aflau pe nava la bordul căreia a izbucnit un incendiu au fost salvaţi. În ce stare se află acum

de D.G.    |    A.B.    |    29 Apr 2015   •   12:14
MAE: Cei 6 români care se aflau pe nava la bordul căreia a izbucnit un incendiu au fost salvaţi. În ce stare se află acum diariodeibiza.es

UPDATE

Cei şase români care se aflau pe feribotul care făcea legătura între Palma de Mallorca şi Valencia, la bordul căruia a izbucnit un incendiu în cursul zilei de ieri sunt în afara oricărui pericol, informează MAE.

"Consulatul General al României la Barcelona a primit informaţiile de la serviciul de urgenţă (112) al Insulelor Baleare, în baza acordului semnat între cele două instituţii", se arată în comunicatul Ministerului de Externe.

Autorităţile maritime spaniole au salvat, marţi, 170 de persoane aflate la bordul unui feribot cuprins de un incendiu, în Marea Mediterană, informează presa spaniolă. Feribotul Sorrento a luat foc, marţi după-amiază, în vestul Mării Mediterane, în timp ce se deplasa între porturile spaniole Palma de Mallorca şi Valencia. Un incendiu de proporţii a izbucnit la bordul navei care aparţine companiei italiene CSPA Navigazione şi efectua cursa pentru compania spaniolă Acciona Trasmediterránea, relatează Diario de Mallorca. Feribotul, aflat la momentul izbucnirii incendiului la 18 mile marine (35 de kilometri) de localitatea Dragonera, situată pe insula spaniolă Mallorca, a suferit daune de amploare.

---------

Printre cele 156 de persoane evacuate marți de pe un feribot cuprins de flăcări în apropierea coastelor spaniole ale Mediteranei se numără și români, au anunțat autoritatea portuară din Insulele Baleare și compania ce operează ambarcațiunea, transmite AFP, preluată de Agerpres.
Feribotul 'Sorrento', care făcea legătura între Palma de Mallorca și Valencia (estul Spaniei), 'este în flăcări și toată lumea a fost evacuată', a declarat marți seara un reprezentant al companiei Transmediterranea, proprietara feribotului.

Potrivit primelor informații furnizate de această companie, pasagerii provin din cel puțin 12 state, respectiv Spania, Germania, România, China, Columbia, Ecuator, Senegal, Argentina, Albania, Australia, Bulgaria și Algeria. Inițial s-a vorbit despre spitalizarea a patru persoane, printre care un italian care ar fi fost grav rănit, dar, potrivit unui anunț furnizat marți seară, toți pasagerii și membrii echipajului au fost evacuați de pe navă și sunt în afara oricărui pericol.

Incendiul a izbucnit la circa 37 de kilometri de Insula Palma. Autoritățile au activat dispozitivul de luptă împotriva poluării ce ar rezulta în urma unei posibile scurgeri de carburanți, existând de asemenea posibilitatea ca feribotul să se scufunde. Imaginile difuzate de site-ul cotidianului Diario de Mallorca au arătat o imensă coloană de fum ieșind din feribot.

Conform echipelor de salvare, inițial comandantul ambarcațiunii a apreciat că nu se impune evacuarea, dar văzând că incendiul crește în intensitate a decis în cele din urmă abandonarea navei.

Parteneri
x close