MAE: Trei români se află în regiunea din China în care a apărut coronavirusul. Starea lor de sănătate e bună

27 Ian 2020   •   11:51
MAE: Trei români se află în regiunea din China în care a apărut coronavirusul. Starea lor de sănătate e bună Foto: Pixabay.com

Ministerul de Externe a anunțat că trei cetățeni români se află în regiunea chineză Hubei, unde a apărut coronavirusul. Mai exact, doi dintre ei se află în orașul Yichang și unul în Wuhan. Starea de sănătate a românilor este foarte bună, a mai precizat MAE.

De asemenea, un ansamblu folcloric din Mioveni, format din 25 de persoane, care a efectuat un turneu în China, urmează să se întoarcă marți în România.

Citiți și Autoritățile române, în alertă! Un ansamblu folcloric din Mioveni urmează să ajungă marţi, pe Otopeni, după un turneu în China. Măsurile luate de Ministerul Sănătăţii

MAE reamintește că a emis atenționări de călătorie atât pentru provincia Hubei din Republica Populară Chineză, cât și pentru regiunile administrative speciale Hong Kong și Macao. 

Un număr de 80 de oameni au murit, potrivit unui nou bilanţ publicat luni dimineaţa de guvernul de la Beijing. Aproape 2.800 de persoane au fost infectate în întreaga lume. 

Specialiştii avertizează că virusul a suferit mutaţii şi se poate transmite chiar şi printr-o strângere de mână, iar cercetătorii chinezi lucrează deja la crearea unui vaccin. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close