Antena 3 CNN Externe Mafia fierului vechi din România s-a mutat în Marea Britanie

Mafia fierului vechi din România s-a mutat în Marea Britanie

Mafia fierului vechi din România s-a mutat în Marea Britanie
Sursa foto: Foto: dailymail.co.uk
14 Noi 2011   •   14:37

Poliţiştii din Marea Britanie au fost puşi pe jar de valul tot mai mare de furturi de metale din staţiile feroviare, centrale electrice sau monumente memoriale, anunţă dailymail.co.uk




Grupările infracţionale sunt conduse de ţigani originari din România, care pâna acum se ocupau cu traficul de copii aduşi pentru a cerşi sau mici găinării stradale.


 
Sesizând oportunitatea de a se îmbogăţi peste noapte, aceştia s-au organizat rapid, furtul lor de plumb, cupru sau bronz, producând o pierdere de 770 milioane de lire sterline numai în acest an.

Autorităţile britanice au fost surprinse de inventivitatea delicvenţilor, după  ce aceştia furau maşini oficiale British Telecom, îmbrăcau veste reflectorizante şi săpau nestingheriţi căutând cabluri sau fier.

Reţeaua feroviară din Regat a reclamat peste 1600 de furturi, care au perturbat circulaţia a 1969 de trenuri.

Alte structuri afectate de mafia metalelor au fost turnul de control de la Aeroportul Stansted, serviciul de comunicaţii al poliţiei locale dar şi a celor care asigură Garda de Coastă.

Poliţia britanică avertizează că este doar o chestiune de timp până la producerea unei catastrofe ce ar putea duce la pierderea de vieţi omeneşti.

În ultimul timp, 6 persoane au fost electrocutate încercând să fure metal de pe liniile ferate, iar un tânăr de 21 de ani a suferit arsuri grave pe 60 % din corp, după ce a dat o lovitură în staţia de metrou Oldbury, West Midlands.

6oo de suspecţi au fost identificaţi de oamenii legii, urmând ca aceştia să fie capturaţi de Agenţia de Luptă Împotriva Crimei Organizate, având în vedere gravitatea faptelor săvârşite.




×
Subiecte în articol: Marea Britanie furturi
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close