Antena 3 CNN Externe Amplă acțiune în Europa a forțelor speciale italiene împotriva grupării mafiote 'Ndrangheta. Operațiunea include și România

Amplă acțiune în Europa a forțelor speciale italiene împotriva grupării mafiote 'Ndrangheta. Operațiunea include și România

Italia a anunţat miercuri o vastă operaţiune a poliţiei în peninsulă, în Germania, în Spania şi în România împotriva 'Ndrangheta, cunoscuta mafie din Calabria.

Amplă acțiune în Europa a forțelor speciale italiene împotriva grupării mafiote 'Ndrangheta. Operațiunea include și România
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    05 Mai 2021   •   15:47

În ultimele decenii, 'Ndrangheta a devenit cea mai importantă şi cea mai redutabilă dintre cele patru organizaţii infracţionale din Italia, celelalte fiind Camorra din regiunea Neapole, Cosa Nostra din Sicilia şi Sacra Corona Unita (SCU) din Puglia.

Specializată mai ales în trafic de droguri, în special cocaină, organizaţia are ramificaţii în lumea întreagă, mai ales în Germania, Canada, Elveţia şi Australia. Infractorii au legături şi în Spania şi în România.

Potrivit institutului italian specializat Eurispes, cifra de afaceri a 'Ndrangheta atinge aproximativ 44 de miliarde de euro, graţie în special traficului de droguri şi de arme.

Peste 200 de membri DIA (Direzione Investigativa Antimafia), 100 de poliţişti şi jandarmi, susţinuţi de elicoptere şi unităţi de câini special dresaţi, precum şi un regiment militar iau parte la această operaţiune în Italia, în timp ce "500 de agenţi" participă în celelalte trei ţări.

În cursul raidurilor efectuate au fost puse sub sechestru bunuri, arme, cocaină, două maşini de lux şi bijuterii, şi au fost arestaţi 31 de suspecţi. 

Alţi 65 de suspecţi au fost identificaţi, dar nu reţinuţi. Aceştia sunt acuzaţi că ar fi " organizat vânzare de cocaină între Italia, Olanda, Germania şi Spania, folosind metode encriptate de comunicare", potrivit Reuters

Această operaţiune este coordonată de Parchetul din Torino, capitala regiunii Piemont.

Operaţiunea vizează două clanuri ale 'Ndrangheta - familia Agresta şi familia Giorgi - aceasta din urmă fiind acuzată de trafic internaţional de droguri, în mai multe regiuni din Italia şi în Germania.

×
Subiecte în articol: mafia arestari Italia
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close