Antena 3 CNN Externe Mai multe bijuterii furate care au aparţinut Evitei Peron, recuperate

Mai multe bijuterii furate care au aparţinut Evitei Peron, recuperate

Mai multe bijuterii furate care au aparţinut Evitei Peron, recuperate
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
22 Iun 2011   •   23:43

Poliţiştii italieni şi spanioli şi-au unit fortele şi au reuşit să recupereze mai multe bijuterii care aparţinuseră Evitei Peron şi care fuseseră furate în urmă cu 2 ani! Anchetatorii spun că le-au găsit într-o cameră de hotel din Milano. Acolo ar fi locuit câţiva membrii ai grupării de hoţi de bijuterii. Toţi au fost arestaţi.

O tiară cu diamante, o pereche de cercei şi două inele! Teoretic, nu ar fi o captură impresionantă. Bijuteriile, însă, au o valoare istorică. I-au aparţinut fostei prime doamne a Argentinei, Eva Peron.

În urmă cu doi ani, bijuteriile - nu se ştie cum - ajunseseră la un magazin de profil din Spania. Proprietarul a fost foarte fericit în momentul în care mai mulţi şeici i-au trecut pragul şi s-au interesat de respectivele giuvaeruri. Era sigur că va obţine un profit fenomenal de pe urma arabilor plini de bani. Doar că şeicii erau nişte est-europeni, posibil sârbi, care i-au furat bijuteriile Evitei.

Poliţiştii spanioli i-au dat în urmărire, doar că nu au avut mare succes. Hoţii păreau să fi intrat în pământ. Ulterior, ibericii au primit informaţii că banda de tâlhari ar fi trecut pe teritoriu italian. Atunci a început colaborarea dintre poliţiştii celor două ţări, colaborare care s-a dovedit a fi un succes.

Anchetatorii nu au reuşit să-i prindă pe toţi membrii grupării, dar cei care le-au picat în mâini, au ajuns după gratii. Bijuteriile Evei Peron vor reveni la proprietarul dornic de un profit cât mai mare. Nu este, însă, exclus, ca tiara, cerceii şi inelele Evitei să intre în posesia unui argentinian. Pentru oamenii din acea ţară, Evita este - şi acum - una dintre cele mai îndrăgite personalităţi.

Eva Peron a fost cea de-a doua soţie a generalului Juan Peron, care a condus Argentina în două reprize. Pentru argentinianul de rând, Evita reprezenta o poveste devenită realitate. Fata săracă, din provincie, care a devenit vedetă radio şi s-a căsătorit cu un preşedinte. Cenuşăreasa devenită prinţesă.

Idol al muncitorilor, atât datorită ascensiunii sale spectaculoase, dar mai ales discursurilor înflăcărate pe care le susţinea de la palatul prezidenţial din Buenos Aires. Eva Peron a murit de cancer în 1952. Avea doar 33 de ani.

 


×
Subiecte în articol: Argentina bijuterii politisti
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close