Antena 3 CNN Externe "Mâinile care mi-au oferit sfânta împărtăşanie m-au VIOLAT cu o seară înainte". Slujitorul Diavolului, îmbrăcat în haina cerului

"Mâinile care mi-au oferit sfânta împărtăşanie m-au VIOLAT cu o seară înainte". Slujitorul Diavolului, îmbrăcat în haina cerului

"Mâinile care mi-au oferit sfânta împărtăşanie m-au VIOLAT cu o seară înainte". Slujitorul Diavolului, îmbrăcat în haina cerului
de O.P.    |    08 Feb 2012   •   10:57

Cazurile de pedofilie din rândul Bisericii Catolice au crescut semnificativ în ultima perioadă, iar scandalurle se ţin lanţ în rândul clerului. Numărul persoanelor care merg să declare la poliţie abuzuri pe care stimaţi preoţi catolici le-au făcut în urmă cu zeci de ani a crescut alarmant.

Peste 4.000 de copii au fost abuzaţi sexual de preoţi catolici în ultimul deceniu, potrivit ultimului bilanţ oferit de Cardinalul Joseph William Levada. Se crede însă că numărul acestora este mult mai mare, pentru că mulţi copii nu au mers să declare abuzurile de teama repercursiunilor pe care le-ar putea suferi.

Cardinalul le cere tuturor preoţilor care aud de astfel de cazuri să anunţe imediat conducerea bisericii, pentru ca însuşi Papa Benedict să ia măsuri împotriva acestor preoţi pedofili.



"Vrem să ajutăm aceşti oameni pe care preoţi, care au pătat haina sfântă, i-au abuzat. Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să îi ajutăm să se facă auziţi", a declarat cardinalul.

Cutremurătoare este declaraţia lui Marie Collins, care a fost violată de un preot pe când avea numai 15 ani. "A fost un lucru pe care nu îl puteam concepe. Nu îmi venea să cred că omul care îl predică pe Dumnezeu şi care poartă haina sfântă a preoţiei poate să facă un lucru atât de oribil. Faptul că cel care m-a abuzat era un preot, asta m-a încurcat şi mai mult. Era un diavol îmbrăcat în haina curăţiei. Nu-mi venea să cred că mâinile care îmi dăduseră sfânta împărtăşanie, acum mă violau....", a declarat femeia, citată de Irish Times.






×
Subiecte în articol: pedofilie Biserica Catolica
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close