Antena 3 CNN Externe O mamă ucraineană a scris informații de contact ale familiei pe corpul fiicei sale | Care a fost motivul

O mamă ucraineană a scris informații de contact ale familiei pe corpul fiicei sale | Care a fost motivul

De teamă că ea și soțul ei ar putea fi uciși de soldații ruși, lăsându-și copilul orfan, o mamă ucraineană a scris informațiile de contact ale familiei pe corpul fiicei sale.

O mamă ucraineană a scris informații de contact ale familiei pe corpul fiicei sale | Care a fost motivul
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    05 Apr 2022   •   22:14

Sasha, 33 de ani, locuia în centrul Kievului, Ucraina, înainte ca Rusia să-i invadeze țara. Pictoriță, profesoară de artă și fost curator de artă, ea a spus că merge adesea la plimbări cu familia.

Apoi, pe 24 februarie, au căzut primele bombe rusești, iar Sasha nu s-a putut gândi decât la un singur lucru: să-și țină fiica de 2 ani în siguranță.

Sasha, împreună cu soțul ei, au împachetat rapid câte bunuri au putut să transporte și au fugit de la Kiev. În pregătirea călătoriei lor și de teamă ca rușii să nu țintească civili, ea a scris informațiile de contact ale familiei sale cu marcaj permanent pe spatele fiicei sale.

„Am încercat să-mi imaginez că dacă s-ar întâmpla ceva cu mine și cu tatăl ei, nu ar exista nicio informație despre ea”.

 „Cui i-ar păsa de ea dacă ar supraviețui? Și îmi doresc foarte mult ca ea să știe cine este. Așa că poate cineva ar putea-o pune în legătură cu niște rude”.

Alături de informațiile de contact de pe pielea copilului ei, Sasha a creat o fișă de contact improvizată cu informațiile bunicilor fiicei sale, în cazul în care cu ea și cu soțul ei se întâmplă ceva.

„Nu știam dacă va fi în siguranță cu noi”, a adăugat ea. „Sunetele bombardamentelor ne-au trezit la ora 5 dimineața. Am auzit sunetele apărării noastre aeriene – sirenele. Nu-mi venea să cred că ne bombardează”, a spus ea, potrivit Today.

Asemenea celor peste 7 milioane de ucraineni care au fost strămutați ca urmare a războiului, Sasha și familia ei au reușit să fugă în siguranță de la Kiev. Familia a fugit mai întâi în centrul Ucrainei pentru a sta cu rudele, în speranța că sunt suficient de departe de Kiev pentru a rămâne în siguranță.

Dar după bombardamente continue și nopți în adăposturi anti-bombă, au decis să se îndepărteze și mai mult.

Acum sunt în siguranță, într-o locație pe care nu s-a simțit confortabil să o împărtășească. Încă se teme că soldații ruși vor veni în cele din urmă după ea și familia ei.

Acum, Sasha spune că zilele ei curg una dupa alta; nu le poate diferenția. Ea spune că nici măcar nu se poate decide să o sune pe video pe mama sa, pentru că imediat începe să plângă.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close