Antena 3 CNN Externe Mamele disperate îşi aruncă copiii peste gardul de sârmă ghimpată la Kabul, implorând soldații să îi salveze

Mamele disperate îşi aruncă copiii peste gardul de sârmă ghimpată la Kabul, implorând soldații să îi salveze

Un gard de sârmă desparte soldații americani și britanici de miile de afgani care încearcă să fugă din țară prin aeroportul din Kabul, iar disperarea celor care vor să scape de regimul taliban a ajuns atât de mare încât își aruncă copiii peste gardul cu sârmă ghimpată.

Mamele disperate îşi aruncă copiii peste gardul de sârmă ghimpată la Kabul, implorând soldații să îi salveze
Sursa foto: Captura Sky News
de Alexandra Ionescu    |    19 Aug 2021   •   13:02

Mii de oameni se înghesuie spre locul care pare pentru ei poarta spre libertate, întruchiparea visului unei lumi departe de talibani. 

După 20 de ani la asta s-a ajuns. O retragere grăbită, evacuarea civililor, în timp ce talibanii stau și se uită. 

Cu fiecare zi ce trece situația devine mai disperată, în timp ce forțele militare,încearcă să evacueze mii de oameni din Afganistan, în doar câteva zile.

O misiune umanitară, într-o zonă de război.

Un zid cu sârmă ghimpată separă armatele care au lupta una împotriva alteia timp de 20 de ani. Talibani la 1 metru distanță de americani și britanici.

Zi și noapte, familii cu copii mici și-au riscat viețile ferindu-se din calea gloanțelor insurgenților. Talibanii pasivi agresivi uneori îi bat și îi agresează. 

Oamenii cer intervenția soldaților britanici și americani, din fața porților și a gardurilor de sârmă, Potrivit Sky News.

Un ofițer superior din trupele britanice a declarat că a fost nevoit să blocheze drumul spre aeroprt cu mașini și sârmă ghimpată pentru a ține situația sub control, cât de cât.  .

„A fost îngrozitor, unele femei își aruncau bebelușii peste sârma ghimpată, cerând soldaților să-i ia, unii s-au prins în sârma ghimpată”, a povestit ofițerul.

El a adăugat, însă, că aceste zile de groază, și imaginile oamenilor care voiau să scape, vor lăsa urme în sufletele multora dintre soldați.

„Sunt îngrijorat pentru oamenii mei, câțiva au nevoie de consiliere, toți am plâns azi-noapte”, a mai povestit acesta.

Marea Britanie nu poate evacua copii neînsoțiți din Afganistan, a declarat joi secretarul apărării, Ben Wallace, când a fost întrebat despre imaginile apărute pe rețelele sociale.

”Nu putem, pur și simplu, să luăm un minor singur”, a spus acesta.

×
Subiecte în articol: Afganistan Kabul copii mame
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close