Antena 3 CNN Externe Manifestaţie împotriva unui film antiislam, în Pakistan. Protestatarii au încercat să ia cu asalt consulatul american

Manifestaţie împotriva unui film antiislam, în Pakistan. Protestatarii au încercat să ia cu asalt consulatul american

Manifestaţie împotriva unui film antiislam, în Pakistan. Protestatarii au încercat să ia cu asalt consulatul american
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
17 Sep 2012   •   09:39

Mii de persoane au manifestat duminică în Pakistan pentru a denunţa un film considerat insultător la adresa islamului, informează AFP. Potrivit poliţiei locale, cel puţin opt persoane au fost rănite în ciocnirile cu forţele de ordine din faţa consulatului american din Karachi (sud)
   
Forţele de ordine au tras în aer şi au făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa 1.000 de persoane care s-au adunat la apelul unei organizaţii religioase şiite, Majlis-e-Wahadatul Muslimeen, potrivit unui fotograf al AFP.
   
Manifestanţii au trecut de cordonul de poliţie şi s-au apropiat de o clădire bine protejată a consulatului american din capitala economică a Pakistanului, aruncând cu pietre asupra imobilului.
   
"Jos America", "Ne vom sacrifica vieţile pentru a proteja onoarea profetului", "Spânzuraţi-l pe realizatorul filmului", strigau protestatarii.
   
Ciocnirile "s-au soldat cu opt răniţi", a declarat şeful poliţiei din Karachi, Iqbal Mehmood, precizând că cel puţin 20 de persoane au fost arestate.
   
Niciun membru al personalului consulatului american nu a fost rănit, a declarat Richard Silver, un purtător de cuvânt al reprezentanţei diplomatice.
   
Tot la Karachi, aproape 1.500 de persoane au participat la o manifestaţie desfăşurată la apelul organizaţiei protalibane Jamiat Ulema-e-Islam (JUI).
   
La Lahore, în estul Pakistanului, circa 6.000 de persoane, conform estimărilor poliţiei, au protestat faţă de filmul respectiv, fără incidente.

 

×
Subiecte în articol: pakistan manifestatie manifestanti
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close