Manifestaţii de amploare în Argentina. Oamenii se tem de dictatură şi de prăbuşirea economiei

de G.C.P    |    09 Noi 2012   •   13:45
Manifestaţii de amploare în Argentina. Oamenii se tem de dictatură şi de prăbuşirea economiei Galerie foto (7) Foto: AFP

Zeci de mii de argentinieni s-au strâns pe străzile capitalei Buenos Aires, pentru a îşi exprima furia îndreptată împotriva guvernului şi a celei aflată la conducerea statului, Cristina Fernandez de Kirchner. Mitingul de protest pare a fi cel mai mare din ultimii 10 ani şi a fost organizat prin intermediul reţelelor sociale.

Oamenii protestează faţă de creşterea inflaţiei din ţară, a ratei criminalităţii şi a corupţiei, care a ajuns la cote alarmante. Mulţi dintre cei prezenţi pe străzi se tem că actualul preşedinte va modifica cadrul legal pentru a mai câştiga un al treilea mandat în fruntea ţării.

Susţinătorii Cristinei Fernandez  au înaintat Congresului argentinian un amendament la Constituţie, care ar permite actualului preşedinte să candideze la al treilea mandat consecutiv, în 2015.
Fernandez a fost realeasă în funcţie după alegerile din 2011, dar popularitatea sa este într-o scădere constantă.

Datele oficiale cotează inflaţia argentiniană la 12%, cu toate că analiştii economici dau predicţii mult mai sumbre.

Argentina a fost avertizată de către FMI că ar putea să suporte sancţiuni, dacă nu va reuşi o creştere economică şi o diminuare reală a inflaţiei.

x close