Antena 3 CNN Externe Marea Britanie alocă 40 de milioane £ insurgenţilor din Siria

Marea Britanie alocă 40 de milioane £ insurgenţilor din Siria

Marea Britanie alocă 40 de milioane £ insurgenţilor din Siria
Sursa foto: Foto: AP/Mohammed Muheisen
14 Mai 2013   •   12:27

Marea Britanie va aloca un total de 40 de milioane de lire sterline (peste 61 de milioane de dolari) pentru ajutor umanitar şi neletal rebelilor sirieni, care luptă împotriva regimului condus de preşedintele Bashar al-Assad, se arată într-un comunicat remis de cabinetul premierului de la Londra.

Şeful guvernului britanic, David Cameron, s-a întâlnit, ieri, cu preşedintele american, Barack Obama, cu care a discutat despre situaţia din Siria. La sfârşitul săptămânii trecute, Cameron a avut o întrevedere şi cu Vladimir Putin, la Moscova, unde s-a dezbătut, printre altele, acelaşi conflict sângeros.

"În timpul conferinţei de presă comună cu preşedintele Obama, primul ministru, David Cameron, a anunţat că Marea Britanie va asigura un sprijin financiar de 30 milioane £, destinat sprijinului umanitar pentru victimele crizei siriene, şi încă 10 milioane £ destinate unui ajutor neletal, pentru a întări opoziţia din Siria şi necesare reducerii riscului de extindere a conflictului în ţările vecine", se arată în comunicatul prezentat de oficiul din Downing Street.

Acum două luni, liderul de la Damasc spunea într-un interviu acordat pentru Sunday Times, că Marea Britanie joacă un rol neconstructiv în regiune şi a acuzat această ţară că furnizează arme rebelilor din Siria.

Discuţiile diplomatice referitoare la acest conflict vor continua săptămâna aceasta. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin se va întâlni la Moscova cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, iar şefii Externelor din SUA şi Rusia, Kerry şi Lavrov, vor avea mai multe întrevederi cu ocazia Consiliului Arctic, care îşi deschide şedinţele azi în Suedia.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close