Antena 3 CNN Externe Marea Britanie clocoteşte. Funcţionarii au intrat în grevă pentru a protesta faţă de noul buget de austeritate

Marea Britanie clocoteşte. Funcţionarii au intrat în grevă pentru a protesta faţă de noul buget de austeritate

Marea Britanie clocoteşte. Funcţionarii au intrat în grevă pentru a protesta faţă de noul buget de austeritate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    20 Mar 2013   •   16:44

Funcţionarii britanici au intrat în grevă miercuri, în ziua prezentării noului buget de austeritate de către Guvern, cu scopul de a îşi apăra condiţiile de muncă, salariile şi pensiile, relatează AFP.
   
La acţiune participă salariaţi din cadrul unor departamente ministeriale, muzee, servicii de ocupare a forţei de muncă, tribunale şi controlului vamal. Pichetări şi greve au fost organizate în faţa unor instituţii publice.
   
Sindicatul Serviciilor Publice şi Comerciale conta pe participarea a 250.000 dintre membrii săi la această grevă, care se înscrie în cadrul unui program de acţiuni de trei luni împotriva măsurilor de austeritate.
   
Dar, potrivit Guvernului, "mai puţin de 95.000 de funcţionari" se aflau în grevă.
   
O altă manifestaţie era prevăzută în cartierul Westminster, la Londra, în momentul în care ministrul de Finanţe George Osborne va trebui să prezinte Parlamentului, la prânz, un nou buget de austeritate, continuând aceeaşi politică, în pofida ameninţărilor de recesiune.
   
Secretarul de Stat pentru domeniul public Francis Maude a condamnat această grevă, calificând-o "inutilă, contraproductivă şi iresponsabilă".

×
Subiecte în articol: guvern
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close