Antena 3 CNN Externe Marea Britanie, lovită de rafale de 160 de km/h. Imagini tulburătoare cu avionul echipei Manchester, împiedicat să aterizeze de vremea rea

Marea Britanie, lovită de rafale de 160 de km/h. Imagini tulburătoare cu avionul echipei Manchester, împiedicat să aterizeze de vremea rea

Furtuna Eunice urmează să lovească, vineri, Marea Britanie cu rafale de 100 de mile pe oră (peste 160 de kilometri pe oră), la scurt timp după ce un alt fenomen meteo extrem, furtuna Dudley, a făcut ravagii în țară.

Marea Britanie, lovită de rafale de 160 de km/h. Imagini tulburătoare cu avionul echipei Manchester, împiedicat să aterizeze de vremea rea
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    17 Feb 2022   •   09:30

UPDATE: Met Office a anunțat joi, după prânz, că plasează marea majoritate a teritoriului britanic sub cod roșu, ca urmare a amenințării reprezentate de furtuna Eunice.

Știrea inițială

Meteorologii au avertizat că Eunice s-ar putea dovedi cea mai puternică furtună în Marea Britanie din 1990, când vânturile au depășit 172 de kilometri / oră în Aberporth, Țara Galilor.

Presa britanică arată că este posibil ca unele părți din sudul teritoriului să fie plasate sub o avertizare rară de cod roșu, care semnifică "pericol letal extins din cauza resturilor purtate de vânt".

Deocamdată, avertizarea meteo asociată cu Eunice și valabilă, vineri, pe întreg teritoriul britanic, este de cod galben, cu semnificația "pericol la adresa vieții".

Cetățenii din Regatul Unit nu vor avea timp să se recupreze după furtuna Dudley, care a lăsat, noaptea trecută, mii de oameni fără curent electric în regiuni din nord-estul Angliei, în Cumbria, North Yorkshire și Lancashire.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

S-au înregistrat perturbări ale traficului rutier și feroviar iar presa britanică a publicat imagini terifiante cu mașini avariate de vânturile puternice, copaci căzuți pe șosele și obstacole care au împiedicat circulația trenurilor.

Daily Mail a difuzat o secvență video în care avionul echipei de fotbal Manchester City stă aparent suspendat în aer, incapabil să aterizeze pe aeroportul orașului din cauza vânturilor foarte puternice.

Echipa britanică se întorcea acasă după o victorie categorică, cu 5 - 0, în fața celor de la Sporting Lisabona, în Liga Campionilor.

În cele din urmă, avionul a aterizat în siguranță la Liverpool, după ce a dat ocol de mai multe ori aeroportului din Manchester.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Eunice
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close