Antena 3 CNN Externe Marea Britanie şi SUA anunţă sfârşitul operaţiunii din Algeria

Marea Britanie şi SUA anunţă sfârşitul operaţiunii din Algeria

Marea Britanie şi SUA anunţă sfârşitul operaţiunii din Algeria
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Ian 2013   •   19:45

Asaltul forţelor algeriene a "pus capăt luării de ostatici" la complexul de exploatarea gazelor de la In Amenas, a anunţat sâmbătă ministrul britanic al Apărării Philip Hammond, care a precizat că s-au înregistrat noi victime, relatează AFP.
   
"Luarea de ostatici tocmai s-a încheiat, după un nou asalt al forţelor algeriene, care s-a soldat cu noi morţi", a declarat ministrul britanic într-o conferinţă de presă comună cu secretarul american al Apărării Leon Panetta, care se află într-o vizită, la Londra, în cadrul unui turneu european.
   
"Noi am cerut algerienilor să ne furnizeze detalii mai ample despre situaţie", a adăugat Hammond.
   
Aceste morţi "sun groaznice şi este necesar să se spună clar că teroriştii poartă întreaga responsabilitate", a notat el.
   
Întrebat despre modul în care a fost gestionată criza din Algeria, ministrul britanic s-a limitat să spună că "ţări diferite au abordări diferite".
   
Algerienii "sunt din regiune, ei înţeleg ameninţarea teroristă (...). Eu cred că este important să se continue să se colaboreze cu ei, în vederea dezvoltării unei abordări regionale", a subliniat, pe de altă parte, Leon Panetta.
   
Evocând acţiunile Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI) în această zonă, Panetta a precizat că Statele Unite "nu intenţionează să trimită trupe în regiune".

×
Subiecte în articol: Algeria Marea Britanie SUA Leon Panetta
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close