Antena 3 CNN Externe Marijuana ar putea ajuta la îmbunătăţirea memoriei şi la combaterea bolii Alzheimer

Marijuana ar putea ajuta la îmbunătăţirea memoriei şi la combaterea bolii Alzheimer

Marijuana ar putea ajuta la îmbunătăţirea memoriei şi la combaterea bolii Alzheimer
19 Noi 2008   •   21:42

Cercetătorii au descoperit că cei care consumă marijuana îşi "păstrează memoria tânără" contrar opiniilor conform cărora drogul ar afecta memoria, anunţă Telegraph.co.uk. O echipă de la Universitatea de Stat din Ohio au descoperit că anumite elemente din marijuana fac bine creierului pe măsură ce acesta îmbătrâneşte, prin reducerea inflamărilor şi chiar prin stimularea formării de noi celule.
Cercetătorii au sugerat că dezvoltarea unui medicament legal cu proprietăţi similare cu cele ale marijuanei ar putea ajuta la prevenirea sau întârzierea bolii Alzheimer. Cu toate că nu se cunoaşte exact ce cauzează Alzheimer, se presupune că inflamările cronice ale creierului contribuie la pierderea memoriei.
"Ar putea cei care fumează marijuana să prevină boala Alzheimer, dacă au avut-o şi alţi membri ai familiei? Noi nu spunem asta, dar este foarte posibil să funcţioneze", a declarat Gary Wenk, profesor de psihologie la Ohio State University, şi cel care a condus cercetările.
"Credem că o substanţă legală care are aceleaşi proprietăţi cu cele ale marijuanei ar putea ajuta receptorii creierului şi ar putea preveni pierderile de memorie care survin odată cu înanitarea în vârstă", a mai spus Gary Wenk.
Cercetările au fost efectuate pe şobolani care au primit mai multe doze de canabis pe parcursul a trei săptămâni.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: marijuana Alzheimer
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close