Antena 3 CNN Externe Mark Zuckerberg, în fața unei pierderi uriașe după prăbușirea acțiunilor Meta

Mark Zuckerberg, în fața unei pierderi uriașe după prăbușirea acțiunilor Meta

Mark Zuckerberg ar putea pierde 24 de miliarde de dolari americani din averea sa personală, după reacția investitorilor la anunțul conform căruia Meta, compania care gestionează rețeaua Facebook, și-a ratat ținta de venituri în trimestrul al patrulea (T4) de anul trecut.

Mark Zuckerberg, în fața unei pierderi uriașe după prăbușirea acțiunilor Meta
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    03 Feb 2022   •   10:49

Valoarea acțiunilor Meta s-a prăbușit cu peste 20% după ce s-a aflat că Facebook nu a înregistrat nicio creștere lunară a numărului de utilizatori în T4, raportat la intervalul anterior, relatează presa internațională, citând Bloomberg.

Dacă trendul se menține, averea netă a directorului executiv Mark Zuckerberg urmează să scadă la aproximativ 97 de miliarde de dolari, de la 120,6 miliarde de dolari.

O astfel de scădere l-ar scoate pe Zuckerberg din topul primilor zece cei mai bogați oameni de pe planetă.

Bloomberg mai notează că o scădere de 24 de miliarde de dolari într-o singură zi s-ar număra printre cele mai mari consemnate vreodată, comparabilă doar cu oscilațiile averii celui mai bogat om de pe planetă, Elon Musk.

Musk a pierdut 35 de miliarde de dolari într-o zi din noiembrie.

Însuși miliardarul s-a aflat la originea scăderii: valoarea acțiunilor Tesla s-a diminuat după ce Musk a lansat pe Twitter un sondaj în care își întreba urmăritorii dacă ar fi cazul să-și vândă 10% din participația sa în companie.

Sursa citată menționează că Musk a pierdut, de asemenea, 25,8 miliarde de dolari în ultima săptămână.  

×
Subiecte în articol: Mark Zuckerberg Meta
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close