Antena 3 CNN Externe Mark Zuckerberg şi soţia sa ocupă primul loc în clasamentul filantropilor americani

Mark Zuckerberg şi soţia sa ocupă primul loc în clasamentul filantropilor americani

Mark Zuckerberg şi soţia sa ocupă primul loc în clasamentul filantropilor americani
Sursa foto: Foto: Facebook
10 Feb 2014   •   21:12
Cofondatorul reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, ocupă alături de soţia sa, Priscilla Chan, primul loc în topul 50 al filantropilor americani pe 2013, cu donaţii de aproape 1 miliard de dolari, informează Reuters.

În Topul 50 al filantropilor americani sunt incluse persoane care au donat anul trecut 7,7 miliarde de dolari, cu 4% mai mult decât în 2012.

Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, au ocupat prima poziţie în top, graţie fundaţiei lor - Silicon Valley Community Foundation - care oferă granturi şi donaţii comunităţii locale.

Pe locul al doilea s-a aflat George Mitchell, care a transformat industria gazelor naturale prin dezvoltarea tehnologiei de fracturare hidraulică. George Mitchell, care a murit în iulie 2013, a lăsat o avere de 750 milioane de dolari fundaţiei familiei sale, care încearcă să prevină producerea de catastrofe şi dezastre naturale prin utilizarea acestui tip de tehnologie de exploatare a gazelor de şist.

Locul al treilea este ocupat de Phil Knight, fondatorul companiei Nike. Alături de soţia sa, Penelope, a donat 500 de milioane de dolari programelor de cercetare împotriva cancerului dezvoltate de Oregon Health & Science University Foundation.

×
Subiecte în articol: Mark Zuckerberg Facebook
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close