Antena 3 CNN Externe Marșul vieții, transmis online de la Auschwitz. Tova Ben Nun-Cherbis: Cel puțin 12 copii din România au fost uciși în timpul Holocaustului

Marșul vieții, transmis online de la Auschwitz. Tova Ben Nun-Cherbis: Cel puțin 12 copii din România au fost uciși în timpul Holocaustului

Ziua comemorării Holocaustului și Marșul vieții, cel care în fiecare an aduna cel puțin 10 mii de oameni la Auschwitz, vor fi marcate doar în spațiul virtual. Ceremonii, testimoniale, plăcuțe comemorative scrise on-line, toate vor aduna mult mai mulți oameni decât atunci când participanții se puteau reuni.

Marșul vieții, transmis online de la Auschwitz. Tova Ben Nun-Cherbis: Cel puțin 12 copii din România au fost uciși în timpul Holocaustului
Sursa foto: antena3
21 Apr 2020   •   14:00

Sute de persoane din România s-au alăturat, virtual, acestui eveniment. Elevi, supraviețuitori ai Holocaustului și chiar politicieni.

Marți, la ora 10.00,  sirenele au sunat timp de 2 minute în Israel, unde toată lumea a păstrat cele 120 de secunde de reculegere.

Adrian Ursu a vorbit despre însemnătatea acestui moment așteptat de foarte multe persoane cu Tova Ben Nun-Cherbis, reprezentant al unei școli evreiești din Capitală, dar și cu una dintre elevele care beneficiază de cursuri în cadrul școlii.

”Anul ăsta, cu corona, a fost imposibil să ieșim la drum, deși am planificat. Dar ne bucură foarte mult că tehnologia ne-a ajutat și putem totuși să comemorăm această zi și din casă”, a declarat Tova Ben Nun-Cherbis.

Femeia a declarat că 1 milion și jumătate de copii au fost uciși în timpul Holocaustului.

”Permiteți-mi, am 12 nume de copii din România care, de mici, au fost arși. De ce 12? Ca simbol al celor 12 triburi ale Israelului. 12 copii ai lui Iacov, care se numea și Israel, nepotul lui Avraam și Sara”, a declarat reprezentantul școlii evreiești.

Femeia a citit numele tuturor celor 12 copii, vârsta la care aceștia au fost omorâți cu sânge rece și orașul de unde proveneau. 

De asemenea, femeia a vorbit despre modul în care se va desfășura anul acesta Mașul Vieții.

”Mii de oameni, care au completat aceste tăblițe, cum ați văzut în imagini, și din România foarte mulți și lideri politici din România. Aseară, pe porțile Birkenau, s-au proiectat foarte multe plăci comemorative și astăzi se aprind torțele, dar fără nume”, a spus femeia. 

”Este ziua comemorării Holocaustului și cred că este foarte important să ne amintim dar și să luptăm ca astfel de abuzuri să nu se mai petreacă niciodată”, a concluzionat realizatorul Adrian Ursu. 

 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close