Antena 3 CNN Externe "Sufletul meu plânge cu sânge" | Mărturii cutremurătoare din cea mai afectată zonă din Turcia, în urma cutremurului din această dimineaţă

"Sufletul meu plânge cu sânge" | Mărturii cutremurătoare din cea mai afectată zonă din Turcia, în urma cutremurului din această dimineaţă

Este din nou alertă în Turcia, după ce un nou seism puternic a lovit estul țării. O persoană și-a pierdut viața, 69 de persoane au fost rănite și 29 de clădiri s-au prăbușit.

"Sufletul meu plânge cu sânge" | Mărturii cutremurătoare din cea mai afectată zonă din Turcia, în urma cutremurului din această dimineaţă
Sursa foto: Profimedia
de Ştefan Petrică    |    27 Feb 2023   •   14:46

Cutremurul de luni dumineaţă a avut 5,6 grade pe Richter şi s-a produs în zona afectată deja de seismele din ultimele săptămâni.

Din nou au căzut foarte multe clădiri şi sunt persoane rănite.

"Este multă lume sub ruine, nu ne obișnuim cu atâtea pierderi de suflete", a declarat Gazi Demirel, pentru Antena 3 CNN.

"Au fost salvaţi mulţi oameni, dar au şi murit foarte mulţi. Sufletul meu plânge cu sânge, când văd cum arată locul unde am copilărit.

Citeşte şi: Un nou cutremur a zguduit Turcia | Seismul cu o magnitudine de 5,2 grade s-a produs în zonele deja afectate

Mi-am pierdut prietenii, vecinii. Locul în care mă jucam când eram mic, acum este o ruină.

Imaginile de aici trebuie să fie o lecţie pentru inginerii care fură din materialele de construcţii, dar şi pentru oamenii care au dat autorizații de construcţie.

Sunt foarte mulţi oameni care s-au salvat şi au plecat în oraşele din apropiere. Autorităţile ne ajută cu mâncare, apă şi tot ce avem nevoie", a mai spus Gazi Demirel.

×
Subiecte în articol: cutremur în Turcia marturie
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close