Antena 3 CNN Externe Masacru în Yemen. Cel puţin 62 de copii au fost ucişi

Masacru în Yemen. Cel puţin 62 de copii au fost ucişi

Masacru în Yemen. Cel puţin 62 de copii au fost ucişi
de O.P.    |    02 Apr 2015   •   07:38

Cel puţin 62 de copi au fost ucişi, iar alţi cel puţin 30 răniţi în mai puţin de o săptămână de la lansarea operaţiunii militare a coaliţiei coordonate de Arabia Saudită împotriva insurgenţilor huthi din Yemen, a anunţat UNICEF, relatează 24matins.fr, în ediţia electronică de miercuri.

"Copiii trebuie neapărat protejaţi. Părţile implicate în acest conflict trebuie să facă tot ce le stă în putere pentru a proteja copiii", a declarat Julien Harneis, reprezentantul UNICEF pentru Yemen.

Serviciile sanitare şi sistemul educativ din Yemen au fost grav afectate de conflictul militar în curs, a prevenit agenţia ONU pentru copii.

În plus, malnutriţia ar putea afecta numeroşi copii, îndeosebi în centrul Yemenului, unde securitatea alimentară nu mai poate fi asigurată, a avertizat UNICEF.

Organizaţiile umanitare au semnalat marţi dificultăţi în aprovizionarea populaţiei civile pe la graniţa cu Arabia Saudită.

Arabia Saudită a declanşat săptămâna trecută Operaţiunea "Furtuna Determinării", în scopul "apărării Administraţiei legitime" a preşedintelui yemenit Abdrabbuh Mansour Hadi. Avioane de vânătoare saudite bombardează poziţii rebele din capitala Yemenului, Sanaa, şi din nordul ţării. La operaţiuni participă şi avioane din Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Kuwait, Qatar, Iordania, Maroc şi Sudan.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close