Antena 3 CNN Externe Măsuri de securitate excepționale la Londra | Liderii lumii ajung în Regat pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Măsuri de securitate excepționale la Londra | Liderii lumii ajung în Regat pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Măsuri de securitate excepționale în Marea Britanie. Aproape 500 de președinți și membri ai familiilor regale din toată lumea sosesc astăzi în Regat pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Măsuri de securitate excepționale la Londra | Liderii lumii ajung în Regat pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    18 Sep 2022   •   17:12

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, președintele francez, Emmanuel Macron, și inclusiv președintele Klaus Iohannis, vor participa în această seară la ceremonia de la Palatul Buckingham, acolo unde îl vor întâlni pe regele Charles al III-lea.

Maria Coman, trimisul special Antena 3 în Marea Britanie, a transmis în direct toate informațiile.

”Este, spun specialiștii, cea mai mare reuniune diplomatică ce a avut loc în ultimele decenii, poate chiar vreodată, la nivel mondial ceea ce se va întâmpla zilele acestea aici, în capitala Marii Britanii.

Toți oamenii importanți ai momentului se vor afla în Londra, în această zonă în care au loc ceremoniile funerare pentru regina Elisabeta a II-a.

Președintele Statelor Unite, președintele francez și împăratul Japoniei, care, în general, nu participă la astfel de evenimente, au ajuns în această dimineață. 

Stabilirea listei de invitații a fost considerată una dintre cele mai importante și mai sensibile momente din organizarea acestor ceremonii de înmormântare. S-au trimis invitații pentru cei care ar fi trebuit să participe. Sunt mulți care au fost excluși de pe listă, cum ar fi președintele Rusiei, Vladimir Putin, care nu a fost invitat și care a comentat acest lucru, evident, într-un mod negativ, președintele Belarusului. Nici reprezentanții Afganistanului nu au fost invitați.

Președintele Chinei a fost pe lista de invitați, dar trimite un vicepreședinte în locul său. Pentru evenimentele care au loc aici, familiile regale și din Europa și din întreaga lume sunt reprezentate.

Familia Regală a României este reprezentată de Custodele Coroanei, Margareta, de Principele Radu, de Principesa Elena și de soțul acesteia. Și ei vor fi prezenți la dineul din această seară de la Palatul Buckingham, care va aduna, cele mai importante nume ale planetei în acest moment, oamenii care practic iau deciziile pentru fiecare dintre noi”, a transmis Maria Coman, trimisul special Antena 3 în Marea Britanie.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close