Antena 3 CNN Externe McDonald's și-a pus Vaticanul în cap: Este o rușine și o lipsă de respect

McDonald's și-a pus Vaticanul în cap: Este o rușine și o lipsă de respect

McDonald's și-a pus Vaticanul în cap: Este o rușine și o lipsă de respect
03 Ian 2017   •   20:48

McDonald’s și-a atras critici dure din partea Vaticanului după ce a deschis un restaurant imens de tip fast-food la parterul unei clădiri istorice din Cetatea Eternă, cu vedere spre Piața Sfântul Petru, în inima Vaticanului, notează stiripesurse.ro.

Celebra companie și-a inaugurat restaurantul din inima Vaticanului, în ciuda obiecțiilor formulate de unii reprezentanți ai Bisericii Catolice și de rezidenții zonei. Într-un interviu pentru ziarul La Repubblica, cardinalul Elio Sgreccia a a declarat că deschiderea restaurantului este o "rușine", și că acest spațiu ar fi trebuit folosit pentru a-i ajuta pe nevoiași, scrie New York Times.

Conform contractului încheiat cu fondul care administrează proprietățile imobiliare ale Sfântului Scaun, compania americană va plăti nu mai puțin de 30.000 de euro chirie lunară pentru spațiul de 538 mp de la parterul unei clădiri în care locuiesc mai mulți cardinali catolici, în apartamentele de la etaje.

Se pare că vecinii "de deasupra” nu sunt prea încântați de invadarea pământului sfânt al Vaticanului de către compania ce este privită drept un simbol al capitalismului occidental și al alimentației nesănătoase.

Cardinalul Elio Sgreccia a catalogat investiția ca fiind "perversă și lipsită de respect” față de moștenirea culturală creștină, specificul Pieței Sfântul Petru și gastronomia italiană, în general.

×
Subiecte în articol: McDonald's Vatican
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close