Antena 3 CNN Externe McDonald's va deschide primele restaurante vegetariene, în India

McDonald's va deschide primele restaurante vegetariene, în India

McDonald's va deschide primele restaurante vegetariene, în India
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    04 Sep 2012   •   16:11

McDonald's, compania a cărei principal produs este hamburgerul, a anunţat deschiderea primelor restaurante exclusiv vegetariene ale grupului.

Evenimentul va avea loc anul viitor şi se va produce în India, o ţară în care aproximativ 80% dintre locuitori sunt hinduşi, religie care interzice consumul de carne de vită.

De asemenea, India are şi o importantă comunitate musulmană, Coranul interzicând carnea de porc.

În aceste condiţii, McDonald's a decis să urmeze pasul făcut deja de cei de la Subway şi să deschidă primele restaurante vegetariene, acestea urmând să se afle în oraşul Amritsar, unde se află Templul de Aur, cel mai sfânt loc al credinţei Sikh, şi în oraşul Katra, punctul de plecare pentru hinduşii care vizitează altarul din munţi al Vishnu Deva, al doilea cel mai aglomerat loc de pelerinaj din India.

„Va fi prima oară când vom deschide un restaurant vegetarian. Este o oportunitate importantă pentru noi, pentru că mulţi indieni sunt vegetarieni”, a declarat Rajesh Kumar Maini, purtător de cuvânt McDonald's, pentru AFP.

În prezent, meniul restaurantelor McDonald's din India este vegetarian în proporţie de 50%. Primul restaurant al grupului în această ţară a fost deschis în 1996 şi servea burgeri din carne de miel, la care s-a renunţat însă ulterior. În prezent, burgerii McDonald's în India includ doar carne de pui.

„În acest moment, India reprezintă încă o piaţă foarte mică pentru noi. Avem aici doar 271 de locaţii, în timp ce în restul lumii numărul acestora se apropie de 33.000. Însă când ne uităm la potenţialul acestei ţări, ne dăm seama că trebuie să fie o prioritate şi vrem să pregătim terenul pentru câştigarea pieţei”, a explicat Maini.

×
Subiecte în articol: McDonald's India
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close