Antena 3 CNN Externe Medalie de aur pentru echipa de tir cu arcul a României, la Jocurile Invictus

Medalie de aur pentru echipa de tir cu arcul a României, la Jocurile Invictus

Medalie de aur pentru echipa de tir cu arcul a României, la Jocurile Invictus
Sursa foto: Foto: Invictus Romania/ Facebook
30 Sep 2017   •   15:48

Echipa de tir cu arcul compound a României a câştigat medalia de aur, a patra pentru delegaţia tricoloră, la Jocurile Invictus de la Toronto.

Târziu în noapte, echipa României, compusă din Ionuţ Butoi, Dorin Petruţ şi Nicuşor Pegulescui a câștigat disputa împotriva echipei Statelor Unite ale Americii.

A fost o zi bună pentru arcașii români. A doua medalie, una de argint a fost adusă de Ionuț Cristian Butoi, plutonier al Batalionului 30, în proba individuală de tir cu arcul. Bărbatul a fost rănit în urmă cu nouă ani în Afganistan, în explozia unui dispozitiv care a aruncat în aer vehiculul în care se afla.

Arcașii de aur ai României au concurat cu echipamente cumpărate din donații de asociația Povestașii, după ce Adrian Măniuțiu și Adrian Ursu au pedalat împreună cu alte persoane peste 2.000 de kilometri.
Tot vineri seară a luat locul cinci în finala de la Înot 50 de metri, spate.

Medalia de aur la tir este a patra pentru delegaţia tricoloră, după cea de argint la canotaj (simulator), obţinută de Ciprian Iriciuc, şi cea de bronz la 1.500 de metri (Laurenţiu Şerban) și cea de argint, obținută la proba individuală de tir cu arcul, de Cristian Ionuț Butoi.

×
Subiecte în articol: România delegatie
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close