Antena 3 CNN Externe Medicii pediatri au dublat recomandările de vitamina D

Medicii pediatri au dublat recomandările de vitamina D

Medicii pediatri au dublat recomandările de vitamina D
14 Oct 2008   •   14:42

Academia Americană de Pediatrie a dublat recomandările pentru doza zilnică de vitamina D la copii deoarece ?experienţa a arătat că aceasta ar putea aduce beneficii pe termen lung?, declara Dr. Frank Greer, după ce asociaţia din care dace parte a publicat noile recomandări.
?Suplimentarea este importantă deoarece majoritatea copiilor nu primeşte destulă vitamina D doar prin dietă?. Noile recomandări americane arată că un copil trebuie să primească zilnic 400 unităţi de vitamina D, chiar din primele zile de viaţă.
Copiii care nu primesc destulă vitamina D se expun unui risc mare în privinţa sistemului osos, iar copiii care sunt hrăniţi exclusiv la sân sunt mai expuşi acestui risc, apreciază medicii americani. ?Alăptarea este cea mai bună pentru copii. Totuşi, din cauza deficienţelor de vitamina D din laptele matern, este important ca aceştia să primească suplmintar această vitamină?, arată institutul menţionat, citat de Reuters.
Resursele naturale de vitamina sunt destul de rare, limitându-se la unele specii de peşti sau cereale. Consumul regulat de vitamina D în copilărie poate reduce riscul ulterior de osteoporoză, de asemenea îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi poate preveni infecţiile sau bolile autoimune, cancerul şi diabetul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: medicina copii
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close