Antena 3 CNN Externe Megastructura care va intra în ISTORIE. Viitorul, adus în prezent de o ţară din UE

Megastructura care va intra în ISTORIE. Viitorul, adus în prezent de o ţară din UE

Megastructura care va intra în ISTORIE. Viitorul, adus în prezent de o ţară din UE
Sursa foto: Foto: The Guradian
de O.P.    |    04 Noi 2011   •   11:42

"Să nu faceţi niciodată planuri mici. Ele nu vor avea niciodată puterea să înfierbânte sângele oamenilor şi cel mai probabil nu vor fi realizate niciodată. Gândiţi cutezător, gândiţi măreţ!", aceste cuvinte îi aparţin unui mare arhitect, Daniel Burnham, americanul care a readus la viaţă oraşul Chicago.

Lord Foster a anunţat că va da startul unui proiect pe care chiar şi Daniel Burnham l-ar fi considerat măreţ. Se numeşte Thames Hub, iar preţul total al acestei construcţii este de peste 58 de miliarde de euro.



Thames Hub se vrea a fi cel mai mare aeroport din Europa care să aibă în imediata sa apropiere staţii de cale ferată şi noduri feroviare pentru trenurile de mare viteză, care să lege Marea Britanie de restul Europei. Astfel conexiunea se va realiza atât pe calea aerului, cât şi la sol sau pe apă - pentru că va fi construit şi un uriaş port şi un depozit de marfă.

Acest proiect aparţine firmei Foster and Parteners şi se preconizează că va deveni realitate în maximum 4-5 ani. Această firmă are la activ mai multe proiecte de acest gen, care au revoluţionat lumea, cel mai recent fiind realizat in Hong Kong, scrie The Guardian.

Daţi CLICK pe fotografiile de mai jos pentru a vedea uluitorul proiect.





 

×
Subiecte în articol: constructii Marea Britanie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close