Antena 3 CNN Externe Un meteorit de un metru a cauzat, la intrarea in atmosfera Terrei, o explozie echivalentă cu 30 de tone de TNT

Un meteorit de un metru a cauzat, la intrarea in atmosfera Terrei, o explozie echivalentă cu 30 de tone de TNT

Un meteorit cu un diametru de aproximativ un metru a intrat în atmosfera Pământului și explodat. Deflagrația, potrivit NASA, a fost echivalentă cu 30 de tone de TNT.

Un meteorit de un metru a cauzat, la intrarea in atmosfera Terrei, o explozie echivalentă cu 30 de tone de TNT
Sursa foto: Pixabay.com
de Cerasela Stafie    |    04 Ian 2022   •   14:42

Zgomotul produs a fost unul deosebit de puternic. În suburbiile Pittsburgh, oamenii s-au speriat și au căutat informații despre sursa bubuiturii pe internet.

Evenimentul s-a petrecut chiar în prima zi a anului. Inițial, Serviciul Național de Meteorologie din Pittsburgh a încercat să le răspundă locuitorilor, afirmând că explozia ar fi fost cauzată de o ploaie de meteoriți. 

Ulterior, Meteor Watch, serviciul se supraveghere a meteoriților al NASA, a transmis informațiile, într-o postare pe Facebook, luni. 

O stație din apropiere a înregistrat valul de exploziei meteoritului. Acesta s-a destrămat la contactul cu atmosfera, provocând o explozie masivă.

”Dacă facem o presupunere rezonabilă cu privire la viteza meteorului (72.400 km/h), putem estima dimensiunea obiectului la aproximativ 90 de centimetri în diametru, cu o masă aproape de jumătate de tonă”, a transmis NASA, potrivit The Guardian.

Specialiștii au mai precizat și că mingea de foc cauzată de explozie a avut o luminozitate de 100 de ori mai mare decât cea a unei luni pline și ar fi putut fi observată chiar și ziua, dacă cerul nu ar fi fost înnorat.

Oamenii s-au speriat: ”fost un zgomot foarte puternic și mi s-a zguduit casa. M-am gândit la un cutremur, un tren deraiat sau un accident grav pe autostrada din spatele casei mele”, a scris un om pe rețelele de socializare

”Am văzut un fulger uriaș și aproximativ trei sau patru secunde mai târziu, un boom uriaș care ne-a zguduit literalmente casa”, a notat o altă persoană.

×
Subiecte în articol: meteorit explozie atmosfera Pamant
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close