Antena 3 CNN Externe Mexicanii sunt cei mai harnici oameni din lume: Muncesc 10 ore zilnic

Mexicanii sunt cei mai harnici oameni din lume: Muncesc 10 ore zilnic

Mexicanii sunt cei mai harnici oameni din lume: Muncesc 10 ore zilnic
Sursa foto: Foto: usatoday.com
16 Apr 2011   •   18:58

Cei mai harnici oameni din lume sunt mexicanii! Potrivit unui studiu, mexicanii muncesc aproape 10 ore pe zi, deşi sunt plătiţi doar pentru jumătate dintre ele. Românii sunt obişnuiţi cu un program mai lejer. la noi în ţară, doar un sfert dintre angajaţi muncesc 10-12 ore pe zi.

Statele în care se munceşte cel mai mult sunt Mexic şi Japonia, potrivit unui studiu citat de Bloombiz. Oamenii de aici muncesc în medie 10 ore pe zi, fără întrerupere. Din cele 9,9 ore pe care un mexican le munceşte zilnic, patru ore sunt neplătite.

Şi în Ţara Soarelui Răsare, munca este sfântă. Se lucrează nouă ore în continuu, dintre care trei nu sunt plătite. Următorii în top sunt portughezii şi canadienii. Un portughez munceşte, în medie, fără întrerupere peste opt ore zilnic, iar un canadian lucrează cam tot atât, numai că ore neplătite sunt mai multe.

În ceea ce priveşte ţara noastră, mai puţin de un sfert dintre români muncesc în medie 10-12 ore pe zi. Asta punând la socoteală şi pauzele. Cu toate acestea, 66% dintre conaţionali susţin că lucrează ore suplimentare, iar 45% se simt extenuaţi când ies de la serviciu.

Cu toate acestea, în jur de 80% dintre români se declară multumiţi de program, de volumul de muncă şi de relaţia cu şefii. În ceea ce priveşte salariul, doar jumătate dintre angajaţi sunt mulţumiţi de salariul pe care-l primesc.

 

×
Subiecte în articol: studiu japonezi muncitori munca salariu sefi romani
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close