Antena 3 CNN Externe Mii de persoane din Palm Springs au fost evacuate din calea unui incendiu de vegetaţie

Mii de persoane din Palm Springs au fost evacuate din calea unui incendiu de vegetaţie

Mii de persoane din Palm Springs au fost evacuate din calea unui incendiu de vegetaţie
de M.T.    |    19 Iul 2013   •   09:09

Aproximativ 6.000 de persoane din la Palm Springs, California, au fost evacuate, oraşul fiind ameninţat de un violent incendiu care a distrus deja aproximativ 9.000 de hectare de vegetaţie, potrivit autorităţilor, relatează AFP, citată de Mediafax.

Un număr de circa 3.000 de popmieri se luptă cu puternicul incendiu, cunoscut sub numele de "Mountain Fire", care a izbucnit luni şi care a devastat Pădurea naţională de la San Bernardino.

Flăcările ameninţă peste 4.000 de locuinţe, dar şi aproximativ 100 de sedii comerciale, a precizat John Miller, un purtător de cuvânt al serviciului american pentru Păduri.

Principala atracţie a oraşului, un tramvai care transportă într-un sfert de oră pasagerii din canicula deşertului în perisajul muntos al Parcului natural Mont San Jacinto, a fost închis până la noi ordine, din cauza fumului.

Palm Springs, oraş situat în centrul unui deşert, la o distanţă de două ore de Los Angeles, se confruntă vara cu temperaturi infernale, care depăşesc de obicei 40 de grade Celsius.

Oraşul, în principal rezidenţial, a reprezentat o atracţie pentru celebrităţi din lumea cinematografiei, în perioada de aur hollywoodiană, şi deţine un patrimoniu arhitectural modernist de prim rang.

×
Subiecte în articol: SUA evacuare
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close