Antena 3 CNN Externe Miliardarul Richard Branson va explora cele mai adânci zone ale oceanelor

Miliardarul Richard Branson va explora cele mai adânci zone ale oceanelor

Miliardarul Richard Branson va explora cele mai adânci zone ale oceanelor
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax/ Facebook.com
06 Apr 2011   •   13:33
După ce a încercat să facă înconjurul pământului într-un balon, Richard Branson vrea acum să cucerească lumea subacvatică. Miliardarul britanic a anunţat un plan îndrăzneţ. Vrea să exploreze cele mai adânci puncte din oceanele planetei.

În următorii doi ani, Branson vrea să exploreze cele mai adânci zone din oceanele lumii. “Când te gândeşti că în lume există mai mulţi oameni care au fost pe lună decât pe fundul oceanului, îţi dai seama că sunt atât de multe lucruri de explorat, de descoperit” consideră Branson.

Temerarul va efectua în total cinci călătorii subacvatice - câte una în fiecare ocean. Prima scufundare este planificată pentru finele lui 2011 în Groapa Marianelor - cea mai adâncă zonă din Pacific. Va folosi, în această aventură, un submarin nou, construit de Virgin Grup. Este vorba de o navă revoluţionară, capabilă să coboare până la o adâncime de 11 200 metri.



Vrem să folosim această navă ca să mergem în cele mai adânci puncte ale celor cinci oceane şi să demonstrăm că aparatul poate suporta presiunea. Va trebui să facă faţă unei presiuni de 1.500 de ori mai mare decât presiunii la care rezistă avioanele. Dar vrem să de monstrăm că aparatul rezistă presiunii exercitate de apă”, a declarat miliardarul.

Aceasta este singura ambarcaţiune cu echipaj uman, care poate călători la o astfel de adâncime. Aparatul poate adăposti o singură persoană şi, odată lansat în apă, poate funcţiona independent timp de 24 de ore.

Dac
ă rezistă testelor şi călătoriilor în adâncuri, submarinul va fi modificat apoi astfel încât să ducă mai mulţi oameni.
 

×
Subiecte în articol: submarin
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close