Antena 3 CNN Externe Un milionar ucrainean a cerut armatei să-i bombardeze conacul după ce acesta a fost ocupat de ruși: "Practic, trăgeau în Kiev din casa mea”

Un milionar ucrainean a cerut armatei să-i bombardeze conacul după ce acesta a fost ocupat de ruși: "Practic, trăgeau în Kiev din casa mea”

Un milionar ucrainean spune că a cerut armatei țării sale să-i bombardeze conacul după ce a văzut că a fost capturat și ocupat de trupele ruse.

Un milionar ucrainean a cerut armatei să-i bombardeze conacul după ce acesta a fost ocupat de ruși: "Practic, trăgeau în Kiev din casa mea”
Sursa foto: Facebook/ Andrey Stavnitser
de Alexandra Ionescu    |    20 Apr 2022   •   09:54

Andrey Stavnitser, CEO-ul companiei ucrainene de IT, TransInvestService, a declarat pentru „Good Morning Britain” de la ITV că a văzut forțele ruse, inclusiv un lansator de rachete, deplasându-se pe proprietatea sa de lângă Irpin pe 5 martie printr-o cameră de securitate.

Irpin este un oraș din afara capitalei ucrainene Kiev.

„Au distrus majoritatea camerelor din interiorul casei, dar a existat o mică cameră web pentru amatori pe care nu au văzut-o”, a spus el.

Stavnitser, care a părăsit Ucraina refugiindu-se în Polonia după invadarea Rusiei, a spus că personalul său a fost capturat, dezbrăcat, interogat și trimis în pădure.

”Au fost 12 vehicule militare pe teritoriul meu, inclusiv lansatoare de rachete și grenade”, a spus Stavnitser. „Practic, au început să tragă în Kiev din casa mea”.

Stavnitser a declarat că s-a simțit „dezgustat” să vadă trupele în casa sa și a sunat forțele armate ale Ucrainei să le dea binecuvântarea să-i distrugă casa.

„Din fericire, au fost distruși de armata ucraineană”, a spus el, potrivit Business Insider.

Stavnitser a postat imagini cu ceea ce spunea că este artileria rusă distrusă pe pagina sa de Facebook la începutul acestei luni.

El a spus că nu-i pasă de casă, în ciuda faptului că este nou-nouță și a investit mult timp și bani în ea.

"A fost o decizie clară pentru mine. Nu poți face multe pentru a ajuta armata și asta a fost una dintre oportunitățile pe care le-am avut", a spus el pentru „GMB”.

”Vreau să fac totul pentru a ajuta Ucraina să câștige”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Forțele ruse și-au mutat în ultimele săptămâni forțele de la Kiev și le-au repoziționat în regiunea Donbas. Inițial, Rusia se aștepta să cucerească Kievul în câteva zile, dar nu a reușit să facă acest lucru în fața rezistenței ferme ucrainene.

Într-o adresă video de luni, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Rusia și-a început asaltul asupra Donbasului, care era în mare parte controlat de facțiuni separatiste pro-Kremlin înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

"Putem spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care s-au pregătit de mult timp. O mare parte a întregii armate ruse este acum concentrată pe această ofensivă", a spus Zelenski.

"Oricât de mulți soldați ruși sunt conduși acolo, vom lupta. Ne vom apăra. Vom face asta în fiecare zi. Nu vom ceda niciun centimetru de pământ."

Stavnitser a declarat pentru „GMB” că Zelenski, pe care a spus că îl cunoaște personal, este un lider inspirațional care dă tonul pentru toată Ucraina.

”Sunt cu adevărat mândru că am un astfel de președinte”, a spus el.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina milionar conac
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close