Antena 3 CNN Externe Ministerul rus al Afacerilor Externe: Traian Băsescu şi-a permis declaraţii ostile la adresa Rusiei

Ministerul rus al Afacerilor Externe: Traian Băsescu şi-a permis declaraţii ostile la adresa Rusiei

Ministerul rus al Afacerilor Externe: Traian Băsescu şi-a permis declaraţii ostile la adresa Rusiei
Sursa foto: Traian Basescu
10 Dec 2009   •   15:02



Declaraţiile lui Traian Băsescu din cadrul campaniei electorale au atras atenţia Rusiei. Oficialii ruşi consideră că preşedintele român şi-a permis remarci neprieteneşti la adresa Rusiei, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe, citat de Mediafax.

"În confruntarea cu rivalii săi politici, Traian Băsescu a încercat să joace ?cartea Rusiei" şi să acuze Moscova de tentativă de implicare în afacerile interne. Este evident că astfel de declaraţii absurde nu pot decât să afecteze dezvoltarea relaţiilor noastre bilaterale", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE din Rusia, Andrei Nesterenko.

Oficialii ruşi au făcut referire la o declaraţie pe care preşedintele României a făcut-o în urmă cu o săptămână. În replică la o declaraţie a ambasadorului Rusiei la Bucureşti, Traian Băsescu a spus că se vede nevoit să îl atenţioneze că, într-adevăr, a trecut vremea Războiului Rece şi că nu se mai pot face "centre de influenţă în politica românească" şi în cazul în care se vor face, vor fi "retezate".

În contextul dezbaterii create de vizita neoficială la Moscova a lui Mircea Geoană, ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Aleksandr Ciurilin, a spus că Războiul Rece s-a încheiat şi că Rusia nu doreşte să se implice în campania electorală din România.

Preşedintele Băsescu a catalogat declaraţia ambasadorului drept nefericită. "Este vorba de o declaraţie nefericită a ambasadorului rus la Bucureşti, că a trecut vremea Războiului Rece. Şi eu mă văd nevoit, şi o voi face şi oficial, să îl atenţionez că într-adevăr a trecut vremea Războiului Rece şi că nu îşi mai pot face centre de influenţă în politica românească sau, dacă şi le vor face, le vom reteza", a declarat şeful statului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close