Antena 3 CNN Externe Miniştrii din partidul lui Berlusconi au decis să demisioneze

Miniştrii din partidul lui Berlusconi au decis să demisioneze

Miniştrii din partidul lui Berlusconi au decis să demisioneze
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Sep 2013   •   23:00

Miniştrii care fac parte din partidul Poporul Libertăţii (PdL, centru-dreapta) au hotărât să îşi prezinte demisia, informează un purtător de cuvânt al vicepremierului Angelino Alfano, liderul formaţiunii, citat de AFP.

 Cei cinci miniştri au urmat cu toţii un consemn al lui Silvio Berlusconi, care a catalogat anterior drept "inacceptabil" şi "de neprimit" "ultimatumul" preşedintelui Consiliului italian de Miniştri Enrico Letta.

Enrico Letta a cerut vineri o clarificare în Parlament pe tema susţinerii din partea formaţiunii de centru-dreapta acordate Guvernului de coaliţie.

Il Cavaliere i-a invitat sâmbătă după-amiaza, într-un mesaj adresat lui Alfano, pe miniştrii PdL să "evalueze oportunitatea de a-şi prezenta imediat demisia, pentru a nu deveni complici ai unor probleme ulterioare impuse de strânga italienilor".

"Decizia adoptată ieri (vineri) de preşedintele Consiliului de a bloca acţiunea Guvernului, antrenând în acest fel creşterea TVA, este o gravă încălcare a pactului Guvernului", a afirmat Berlusconi.

Consiliul de Miniştri a fost convocat vineri de către Letta, cu scopul de a amâna creşterea prevăzută la 1 octombrie a valorii TVA, dar, din cauza crizei politice, Letta a amânat orice decizie.

Silvio Berlusconi a fost condamnat definitiv, pe 1 august, la un an de închisoare pentru fraudă fiscală.



×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close